Εύγε! Η Βουλή υιοθέτησε τα δύο ανήλικα του ήρωα της Σάμου

Είχε χάσει τη ζωή του κατά την κατάσβεση φωτιάς στις 13 Ιουλίου

Must Read

«Ανάσα» στην οικογένεια του αδικοχαμένου Θεόδωρου Βλάχου, που έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του στη Σάμο, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στις 13 Ιουλίου, θέλησε να δώσει η Βουλή, αποφασίζοντας να υιοθετήσει τα δύο ανήλικα παιδιά του.

Ο 49χρονος, που ήταν μέλος πληρώματος νοικιασμένου ελικοπτέρου και εργαζόταν ως συντονιστής μετά τη συνταξιοδότησή του, παρασύρθηκε στον θάνατο όταν αυτό κατέληξε στη θάλασσα. Ετσι, η Βουλή αποφάσισε να υιοθετήσει τον 10χρονο γιο και τη 16χρονη κόρη του, ως την ενηλικίωσή τους ή το τέλος των σπουδών τους. Με ανάρτησή του στα social media ο αδελφός του αδικοχαμένου πιλότου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την απόφαση αυτή στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα και τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη.

«Μαζί με τους βουλευτές όλων των κομμάτων στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και τίμησαν τον αδελφό μου υιοθετώντας τα παιδιά του. Η ευγένεια, ο σεβασμός, η διακριτικότητα και πάνω απ’ όλα η ανθρωπιά που επέδειξαν μας συγκίνησαν και μας έκαναν υπερήφανους» έγραψε.

Υπενθυμίζεται ότι το ελικόπτερο επιχειρούσε την τελευταία λήψη νερού το μεσημέρι της 13ης Ιουλίου, συμμετέχοντας στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στη Σάμο, ωστόσο ο καιρός είχε επιδεινωθεί και οι άνεμοι ήταν θυελλώδεις.

«Μια δυνατή ριπή του αέρα χτύπησε από πίσω την ουρά και μας πέταξε στη θάλασσα, σε κλάσματα δευτερολέπτου βρεθήκαμε στο νερό» είχε καταθέσει στους λιμενικούς ο Μολδαβός πιλότος που διασώθηκε.

Ο ίδιος και ο μηχανικός κατάφεραν να σωθούν, ωστόσο ο συγκυβερνήτης πνίγηκε καθώς δεν ήξερε κολύμπι, ενώ ούτε ο Έλληνας συντονιστής Θεόδωρος Βλάχος κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This