Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Με προβληματίζει να κάνει μάθημα στο παιδί μου ένας δάσκαλος ανεμβολίαστος»

«Το να κάνει ένα rapid τεστ, για να προστατεύει το υπόλοιπο περιβάλλον στοιχειωδώς, είναι το μίνιμουμ κόστος διατήρησης της ξεροκεφαλιάς του»

Must Read

Για το γεγονός ότι τα σχολεία ξεκίνησαν χωρίς μέτρα για τους μαθητές, την ώρα που για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς διατηρείται η υποχρέωση να διενεργούν ένα rapid ή PCR τεστ την εβδομάδα (με δικά τους έξοδα) μίλησε ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «με προβληματίζει να κάνει μάθημα στο παιδί μου ένας δάσκαλος ανεμβολίαστος».

Ειδικότερα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για τους μαθητές που επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες χωρίς μάσκες και διαγνωστικά τεστ, ο κ. Βασιλακόπουλος, εξήγησε πως η -βασική- αιτία είναι πως διανύουμε την έκτη εβδομάδα αποκλιμάκωσης των δεικτών του κορωνοϊού. «Σήμερα που θα ανακοινωθούν τα νέα δεδομένα από τον ΕΟΔΥ, στοιχηματίζω με πολύ υψηλή πιθανότητα να κερδίσω ότι θα είναι η 7η εβδομάδα αποκλιμάκωσης, άρα πάμε σχολείο μας όπως και όλος ο πολιτισμένος κόσμος, χωρίς ιδιαίτερα μέτρα», είπε σχετικά.

Αναφερόμενος δε στο ότι το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο προβλέπει εξαιρέσεις για τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει από κορωνοϊό, ο καθηγητής πνευμονολογίας υποστήριξε πως το πρωτόκολλο θα έπρεπε να προβλέπει και αρνητικό τεστ κορωνοϊού και για τους εκπαιδευτικούς που επιστρέφουν στις τάξεις μετά από νόσηση, καθώς δεν φτάνει μόνο η μάσκα.

Όχι ιδιαίτερα ευφυής επιλογή

Για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, που υποχρεούνται να κάνουν ένα rapid test ή PCR test την εβδομάδα, ο καθηγητής τόνισε ότι ο αριθμός όσων δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει είναι μικρός. Χαρακτήρισε, πάντως, όχι ιδιαίτερα ευφυή επιλογή το να μην έχει εμβολιαστεί κάποιος. «Το να κάνει ένα rapid τεστ, για να προστατεύει το υπόλοιπο περιβάλλον στοιχειωδώς, είναι το μίνιμουμ κόστος διατήρησης της ξεροκεφαλιάς του», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλακόπουλος.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This