Πράκτορες σε Έβρο και νησιά στέλνει η ΕΥΠ υπό τον φόβο εισβολής τζιχαντιστών στην Ελλάδα

Must Read

Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθεται η ΕΥΠ, μετά την εισβολή του τουρκικού στρατού στη Βορειοανατολική Συρία. Το newsbreak.gr, είχε αναφέρει πριν από δυό μήνες ότι υπάρχουν φόβοι για είσοδο τζιχαντιστών στην Ελλάδα, μετά την ήττα του ISIS στη Συρία.

Το ρεπορτάζ επιβεβαιώνεται και η ΕΥΠ ενισχύει τα κλιμάκια της στον Έβρο και αποστέλλει ειδικά κλιμάκια στα νησιά του Βορείου Αιγαίου που ουσιαστικά δέχονται τον όγκο των μεταναστών που φεύγουν από την Τουρκία, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να επέλθει κύμα Ισλαμιστών του «ISIS», με προορισμό την Ευρώπη, από τον μεταναστευτικό δρόμο του Αιγαίου.

Άλλωστε ο φόβος να πέσουν στα χέρια των Τούρκων Στρατιωτών αλλά και των Ισλαμιστών ανταρτών που τους υποστηρίζουν οι φυλακές που κρατούνται από τους Κούρδους οι πρώην πολεμιστές του Ισλαμικού Κράτους ανάμεσά τους και υψηλόβαθμα στελέχη του Αρχηγού του Χαλιφάτου Αλ Μπαγντάτι, είναι άμεσος και κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση, καθώς το πλέον πιθανό είναι πολλοί από τους «τρελούς του θεού» να αφεθούν ελεύθεροι με προορισμό μάλιστα την «Γηραιά Ήπειρο».

Σε αναμονή και τα νησιά

Για το λόγο αυτό η ΕΥΠ λαμβάνει τα μέτρα της, έχοντας στα χέρια της επικαιροποιημένους καταλόγους με μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους», που κατάγονται από χώρες της Ευρώπης, κυρίως της Κεντρικής και είναι πιθανό στην συνέχεια να επιστρέψουν στις χώρες τους, μέσω της Ελλάδας.

Παράλληλα και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης στο άμεσο μέλλον οι κατάλογοι με τους επικίνδυνους μαχητές του ISIS που έχουν στα χέρια τους οι Έλληνες πράκτορες, που από χθες το βράδυ έφτασαν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου προκειμένου να ενισχυθούν με επιπλέον προσωπικό τα εκεί κλιμάκια της ΕΥΠ, σύντομα θα έχουν επικαιροποιηθεί με τα πλήρη στοιχεία των επικίνδυνων «τρελών του θεού», προκειμένου να πραγματοποιούνται ενδελεχείς έλεγχοι στις ροές των μεταναστών από την Τουρκία.

Φόβοι για αναζωπύρωση του ISIS

Στη Συρία ο τουρκικός στρατός συνεχίζει να επελαύνει με τον Ερντογάν ν’ αποκαλεί τρομοκράτες τους Κούρδους. Οι κουρδικές δυνάμεις, ωστόσο, είναι εκείνες που πολεμούν τους τζιχαντιστές οπότε αυτόματα με τα χτυπήματα της Τουρκίας εγείρεται ο φόβος περί αναζωπύρωσης της τρομοκρατίας.

Ενδεικτικό είναι ότι οι Κούρδοι της Συρίας δήλωσαν ότι από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς καταστράφηκε φυλακή όπου αιχμαλωτίζονταν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο, οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 31 ανάμεσα στους οποίους και οκτώ άμαχοι, ενώ οι εκτοπισμένοι εκτιμώνται πάνω από 60.000.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This