«Θα ανάψω κερί στον τάφο του» – Επιστρέφει στη θέση της η νοσηλεύτρια που απολύθηκε για τον θάνατο του 49χρονου στην Πάτρα

Δικαιώθηκε από το δικαστήριο - Η ίδια αναφέρει ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στην επικοινωνία με τον 49χρονο

Must Read

Στη θέση της επιστρέφει η νοσηλεύτρια που απολύθηκε από το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας μετά από τον τραγικό θάνατο του 49χρονου Θεόδωρου Νεμουτιάνου, ο οποίος την 13η Ιουλίου είχε φτάσει στα επείγοντα με πόνους και ενοχλήσεις και εκδιώχθηκε λαμβάνοντας την απάντηση ότι το νοσοκομείο δεν εφημέρευε και ότι έπρεπε να μεταβεί στο Ρίο. Λίγη ώρα αργότερα, ο 49χρονος άφησε την τελευταία του πνοή.

Η εκπαιδευόμενη νοσηλεύτρια Ελένη Χούσου που εφημέρευε μαζί με τη νοσηλεύτρια βάρδιας και η οποία απολύθηκε μετά από αυτή την εξέλιξη, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα και δικαιώθηκε, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην εργασία της.

«Μετά από δύο μήνες αρχίζω πάλι να αναπνέω και να ζω. Λυτρώθηκα. Δεν έβλαψα κανέναν, δεν κατηγόρησα κανέναν και από την πρώτη γραμμή της μάχης που έδινα στον “Αγιο Ανδρέα”, βρέθηκα απολυμένη. Σήμερα επιστρέφω στην εργασία μου δικαιωμένη» δήλωσε μιλώντας στο pelop.gr.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η απόφαση να απολυθεί, ήταν μια βεβιασμένη εντολή για τιμωρία και απόδοση ευθυνών που δόθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς η ίδια όπως αναφέρει δεν είχε καμία συμμετοχή στην επικοινωνία με τον 49χρονο: «Ημουν παρούσα στη συνομιλία και μάλιστα από απόσταση. Εφτασε ο αείμνηστος περιπατητικός χωρίς να δείχνει ότι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Η συνάδελφος, που ήταν υπεύθυνη στο ΤΕΠ, τον πλησίασε και συνομίλησε μαζί του. Αυτός της ανέφερε ότι τις τελευταίες μέρες έχει πάθει ψύξη, τον είδε γιατρός αλλά με τα φάρμακα που του έδωσε δεν του περνούσε ο πόνος. Του είπε επειδή το Νοσοκομείο μας δεν εφημερεύει να πάει στο Πανεπιστημιακό για να του κάνουν όλες τις εξετάσεις. Είχε την εικόνα ενός υγιούς ανθρώπου. Παρακολουθούσα τη συνομιλία που γίνονταν μπροστά στην είσοδο της αναμονής του ΤΕΠ. Προσωπικά δεν είχα καμία συμμετοχή γι’ αυτό και δεν αισθάνθηκα ούτε για μία στιγμή ένοχη ή ακόμα και συνένοχη» δήλωσε.

«Αισθάνομαι ότι αυτός με δικαίωσε»

Η ίδια αισθάνεται όπως λέει ότι ο εκλιπών την δικαίωσε και θα πάει να ανάψει ένα κεράκι στον τάφο του: «Σήμερα νιώθω πραγματικά ότι λυτρώθηκα. Ακριβώς δύο μήνες μετά το τραγικό αυτό συμβάν και την απώλεια αυτού του ανθρώπου. Αισθάνομαι ότι αυτός με δικαίωσε και θα πάω να ανάψω ένα κερί στον τάφο του. Από κει και πέρα νιώθω κουρασμένη διότι βρέθηκα σε αυτή τη θέση εξαιτίας της βεβιασμένης απόφασης του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου» είπε η Ελένη Χούσου.

Μιλώντας για την απόλυσή της, η ίδια περιέγραψε: «Ηταν πολύ δύσκολο για μένα το ηθικό κομμάτι αυτής της υπόθεσης. Πραγματικά σας λέω εκείνο το βράδυ τελείωσα τη βάρδια μου κι έφυγα με ήσυχη τη συνείδησή μου. Μάλιστα το Σαββατοκύριακο που ακολουθούσε είχα συνεχείς εφημερίες και φυσικά πήγα κανονικά στην εργασία μου. Το ίδιο είχα ετοιμαστεί να κάνω και στις 18 Ιουλίου, την ημέρα που με ειδοποίησαν όταν τελειώσω την εφημερία μου να πάω στις διοικητικές υπηρεσίες για να παραλάβω ένα χαρτί. Πήγα να το παραλάβω πριν ξεκινήσω την εργασία μου. Και με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι ήταν η απόλυσή μου. Αντιλαμβάνεστε ότι κατέρρευσαν τα πάντα γύρω μου. Σε ηλικία 45 ετών βρέθηκα απολυμένη και μάλιστα χωρίς να ευθύνομαι για κάτι».

«Κινήθηκα νομικά για να διεκδικήσω τη θέση μου»

Η ίδια έκανε λόγο για απρόσμενη και βεβιασμένη απόφαση: «Η απόλυσή μου έφερε αποκλειστικά και μόνο την υπογραφή του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου. Μετά το συμβάν με είχε καλέσει στο γραφείο του και μου έκανε κάποιες ερωτήσεις με τη γραμματέα του να σημειώνει. Δεν μου δόθηκε κανένα χαρτί να υπογράψω όπως προβλέπει μία εξεταστική διαδικασία. Αντί αυτού μου κοινοποιήθηκε η απόλυσή μου και απ’ ότι γνωρίζω δεν είχε γνώση αυτής της απόφασης ούτε ο διοικητής του Νοσοκομείου, Ηλίας Θεοδωρόπουλος, ούτε ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει, η ίδια δεν έβλαψε κανέναν: «Αν δεν είχα κινηθεί νομικά, θα είχα απορριφθεί εντελώς για τα επόμενα πέντε χρόνια από τον εργασιακό χώρο. Το γεγονός αυτό θα στιγμάτιζε όλη την επαγγελματική μου πορεία. Κινήθηκα νομικά για να διεκδικήσω τη θέση μου. Δεν έβλαψα κανέναν, δεν κατηγόρησα κανέναν και βρέθηκα απολυμένη. Με έπνιγε το δίκιο μου» τόνισε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This