Τετάρτη 12/5/2021

Ο σεισμολογικός σταθμός δεν υπάρχει πια, τον πάτησε το… τρένο

«Σεισμολογικός σταθμός δεν υπάρχει πια, τον πάτησε το… τρένο» είναι η κατάλληλη φράση που θα μπορούσε να περιγράψει κατά παράφραση του γνωστού τραγουδιού του Νίκου Παπάζογλου το πρωτοφανές περιστατικό που συνέβη πριν από μερικές μέρες στην περιοχή της Ροδινής, στην Αχαΐα!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tempo24, που έφερε στο φως το… «απίστευτο κι όμως ελληνικό» συμβάν, ο σταθμός σεισμικής παρακολούθησης ΒΑΝ που έχει εγκατασταθεί στη Ροδινή έχει πάψει να λειτουργεί εδώ και δέκα ημέρες, επειδή τα συνεργεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έκοψαν κατά λάθος τα καλώδια του μηχανήματος κατά τη διάρκεια των εργασιών που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή για την έλευση του νέου σιδηροδρόμου!

Συγκεκριμένα, μετά το ατύχημα ο σταθμός δεν μπορεί να στείλει κανένα σήμα, ώστε να παρακολουθείται η σεισμική δραστηριότητα της περιοχής από την ομάδα του γνωστού καθηγητή σεισμολογίας Άκη Τσελέντη. Όπως σημειώνει, πάντως, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ώσπου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα τη… δουλειά του σεισμολογικού σταθμού της Ροδινής θα κάνει αυτός που είναι εγκατεστημένος στον Βόλο!

Στο μεταξύ, οι υπεύθυνοι του ΟΤΕ έχουν ενημερωθεί για το ατυχές περιστατικό και σε επικοινωνία που είχαν με τον κ. Τσελέντη τον διαβεβαίωσαν ότι εντός των επόμενων ημερών η βλάβη θα αποκατασταθεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ