Δωρεάν καυσόξυλα σε κατοίκους ορεινών και παραδασόβιων περιοχών

Σχετική εγκύκλιο εξέδωσε το ΥΠΕΝ

Must Read

Υπό την εποπτεία των οικείων δασικών υπηρεσιών θα μπορούν οι κάτοικοι ορεινών περιοχών της χώρας να προβούν, είτε οργανωμένα -ως κοινότητα- είτε ατομικά στην υλοτόμηση ξυλείας, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους σε καυσόξυλα για τη επερχόμενη χειμερινή περίοδο.

Αυτό, προβλέπει σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, να επισημαίνει σχετικά: «Η ενεργειακή κρίση που βιώνει η Ευρώπη και η Ελλάδα είναι πρωτοφανής, γι’ αυτό αυξήσαμε τη χρηματοδότηση την υλοτόμηση ξυλείας. Προχωρά η δωρεάν διάθεση καυσόξυλων στα ορεινά και παραδασόβια χωριά, ενώ τώρα δίνουμε τη δυνατότητα στους κατοίκους να υλοτομήσουν και οι ίδιοι ξυλεία, για να ζεστάνουν τα σπίτια τους». Υπενθυμίζεται ότι ήδη διατίθενται δωρεάν καυσόξυλα από τους Δασικούς Συνεταιρισμούς Εργασίας (ΔΑΣΕ) προς τους κατοίκους σε όλη την Ελλάδα.

Φέτος, το Υπουργείο διέθεσε 4.500.000 ευρώ, ποσό που αποτελεί και την υψηλότερη πίστωση της τελευταίας δεκαετίας, προς τις υπηρεσίες Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής: Μακεδονίας-Θράκης, Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, για κάλυψη των ατομικών αναγκών των κατοίκων στις ορεινές περιοχές της χώρας. Παράλληλα, κατανοώντας ότι οι τρέχουσες συνθήκες δημιουργούν την ανάγκη αναπροσαρμογής των τιμών υλοτομικών και λοιπών εργασιών, το ΥΠΕΝ προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες για την αύξησή τους από το επόμενο διαχειριστικό έτος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This