Χτύπησε τη σύζυγό του με βαριοπούλα 12 φορές, καταδικάστηκε αλλά κυκλοφορεί ελεύθερος

Τι δήλωσε ο εντολέας του δράστη της επίθεσης

Must Read

Την ώρα που ο αριθμός των γυναικοκτονιών ολοένα και αυξάνεται στην χώρα, βυθίζοντας την κοινή γνώμη στην οργή αλλά και την θλίψη, η Ελληνική Αστυνομία αδυνατεί να προστατέψει τις γυναίκες από τα χέρια των βίαιων συζύγων τους, αφήνοντάς τους ελεύθερους, παρά το γεγονός ότι έχουν προκαλέσει περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τον Μάιο του 2016, μία γυναίκα βρισκόταν σε διάσταση με τον σύζυγό της. Ωστόσο, μία μέρα εκείνος της επιτέθηκε την ώρα που έβγαινε από το σπίτι της και την χτύπησε με βαριοπούλα 12 φορές!

Ο άνδρας συνελήφθη και καταδικάστηκε σε εννέα έτη φυλάκισης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ωστόσο κρίθηκε πως μπορεί να αφεθεί ελεύθερος, δίνοντας του το δικαστήριο ανασταλτικό στην έφεση. Ως εκ τούτου αυτή τη στιγμή βρίσκεται έξω με περιοριστικούς όρους. Ο ίδιος επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα, πως βρισκόταν σε βρασμό ψυχής και ότι θόλωσε διότι διέλυε την οικογένειά τους.

Ο δικηγόρος του δράστη, Γιάννης Γλύκας σε δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή ξεκαθάρισε πως και ο ίδιος αλλά και ο εντολέας του κρίνουν την πράξη αυτή ως καταδικαστέα. Ανέφερε πως ο πελάτης του εμφανίστηκε και απολογήθηκε μόνος του στον ανακριτή και τον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να μην πλησιάζει και να ενοχλεί την εν διαστάσει σύζυγό του.

«Τήρησε τους περιορισμούς για 6μιση χρόνια, το δικαστήριο αναβλήθηκε πολλές φορές και φτάσαμε τον Σεπτέμβριο του 2022 να κριθεί η ελευθερία του» συμπλήρωσε ο δικηγόρος. Τόνισε δε, πως σε νομικό επίπεδο η απόπειρα ανθρωποκτονίας με βάση το σημερινό πλαίσιο ποινής εκτίεται μέχρι τα 15 έτη. Τέλος, ο κ. Γλύκας ανέφερε πως ο εντολέας του έχει ψυχολογικά προβλήματα και ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This