Σκρέκας και Χατζηδάκης επιμένουν στα ίδια ψέματα για ηλεκτρικό ρεύμα και συντάξεις!

Γιατί κρύβουν την αλήθεια; Οι απόμαχοι της εργασίας δεν βλέπουν αυξήσεις, ενώ τα ελληνικά νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους

Must Read

Με στόχο τη συσκότιση της αλήθειας που «καίει» τους Έλληνες πολίτες, δύο κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, οι κύριοι Σκρέκας και Χατζηδάκης, κατέφυγαν για πολλοστή φορά σε επικοινωνιακά τρικ, τα όποια, όμως, δεν είναι αρκετά για να γεμίσουν τα πορτοφόλια των νοικοκυριών.

Κοινό χαρακτηριστικό των δηλώσεών τους ήταν ότι επιχείρησαν να φωτίσουν ως βέλτιστες πρακτικές τις κυβερνητικές επιλογές, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά κραυγαλέα λάθη και αδικίες. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπερασπίστηκε την αλλαγή στον τρόπο επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος και ειδικά την ανεφάρμοστη πολιτική της έκπτωσης για όσους προχωρήσουν σε μείωση της κατανάλωσης. Παρά το γεγονός ότι έχει επισημανθεί στη δημόσια σφαίρα (και από τη «δημοκρατία») ότι η απόφαση αυτή είναι άδικη, ο κ. Σκρέκας επέμεινε. Όπως εξήγησε, η σύγκριση προκειμένου να δοθεί το μπόνους για τους πολίτες που θα μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος κατά 15% θα γίνεται με την περσινή κατανάλωση ρεύματος.

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε πως οι «κύκλοι μέτρησης» του ΔΕΔΔΗΕ είναι σταθεροί κάθε τετράμηνο ή κάθε οκτάμηνο σε απομακρυσμένες περιοχές και υπάρχει η δυνατότητα να επιμεριστεί σε μέση ημερήσια κατανάλωση. «Οπότε, εφόσον το νοικοκυριό πετυχαίνει μια μέση ημερήσια εξοικονόμηση της τάξης του 15% στην κατανάλωση ενέργειας, μπορεί, λοιπόν, στον εκκαθαριστικό που έρχεται να βλέπει μια επιπλέον επιδότηση, που θα το βοηθάει ακόμα περισσότερο να έχει χαμηλότερο λογαριασμό ρεύματος». Επομένως, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η όποια επιπλέον έκπτωση θα φτάνει στους καταναλωτές έπειτα από μήνες και αφού πρώτα έχουν πληρώσει τους υπέρογκους λογαριασμούς. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο «τιμωρούνται» όσες οικογένειες είχαν τυχόν την… ατυχία να κάνουν παιδιά, καθώς γι’ αυτές η μείωση της κατανάλωσης είναι αδύνατη.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης για άλλη μια φορά διαφήμισε τις ψηφισμένες από το 2017 (όπως παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός) αυξήσεις στις συντάξεις, που θα ισχύσουν από το νέο έτος. Αντί να απολογηθεί για το γεγονός ότι η κυβέρνησή του ήταν αυτή που υφάρπαξε πάνω από 2,5 δισ. ευρώ από τα αναδρομικά των συνταξιούχων, για τα οποία ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ήταν ξεκάθαρος την Παρασκευή ότι δεν θα δοθούν, ο κ. Χατζηδάκης έδινε παραδείγματα αυξήσεων.

Όμως ακόμη και αυτές οι αυξήσεις θα είναι για μεγάλη μερίδα των συνταξιούχων μηδαμινές, καθώς η Ν.Δ. δεν προχώρησε στην κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» του νόμου Κατρούγκαλου, όπως υποσχόταν πριν από τις εκλογές του 2019. Ακόμα χειρότερα ο υπουργός Εργασίας προσπάθησε να βαφτίσει ως 13η σύνταξη τα ψίχουλα που θα δοθούν ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους συνταξιούχους στα τέλη του χρόνου. Όμως ο ίδιος και η κυβέρνηση κατήργησαν τη 13η σύνταξη που είχε ψηφιστεί το 2019 και ανερχόταν σε πάνω από 1 δισ. ευρώ ετησίως. 

Διαβάστε ακόμα:

Μεγάλη απάτη η επιστροφή των νοικοκυριών στη θέρμανση με πετρέλαιο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This