Ηλεκτρικό: Τέλος ανοχής για όσους χρωστούν!

Μπαίνει χρονικό όριο παραμονής στην καθολική

Must Read

Τη θέσπιση χρονικού ορίου παραμονής των πελατών που μεταπίπτουν στον πάροχο καθολικής υπηρεσίας εξετάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το ζήτημα συζητήθηκε σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Κώστα Σκρέκα με τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός όσων δεν έχουν, λόγω χρεών, σύμβαση με πάροχο και καταφεύγουν στη λεγόμενη καθολική υπηρεσία. Περίπου 35.500 μετρητές προστέθηκαν σε αυτήν το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 182.000, καθιστώντας την πλέον τον πέμπτο μεγαλύτερο πάροχο. Στην καθολική υπηρεσία εντάσσονται νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις με ισχύ παροχής μέχρι 25 KVA, μετά την παύση εκπροσώπησης από τον τελευταίο προμηθευτή τους, χωρίς να συνοδεύεται από διακοπή ηλεκτροδότησης.

Μπορούν να παραμείνουν σε αυτήν την υπηρεσία επ’ αόριστον (κάτι που δεν συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ε.Ε.) και παρότι έρχονται αντιμέτωποι με υψηλότερες χρεώσεις, δεν κινδυνεύουν να τους κοπεί το ρεύμα αν δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους. Οι προμηθευτές ζήτησαν από το ΥΠΕΝ να εφαρμόσει τη γνωμοδότηση της ΡΑΕ, που προβλέπει μέγιστη χρονική διάρκεια παραμονής τριών μηνών, με εξαίρεση τους ευάλωτους καταναλωτές. Παράλληλα, οι πάροχοι ρεύματος πιέζουν το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη θέσπιση ορίων στις μετακινήσεις των πελατών από εταιρία σε εταιρία, προβάλλοντας την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Εξετάζεται να εφαρμοστεί η πρόταση της ΡΑΕ για την καθιέρωση του συστήματος Debt Flagging. Με κόκκινη ένδειξη θα επισημαίνονται όσοι έχουν χρέη και με πράσινη εκείνοι που προχωρούν σε εξόφληση ή διακανονισμό των οφειλών τους. Αν ο πελάτης δεν πληρώσει δύο λογαριασμούς, θα επισημαίνεται με κόκκινη ένδειξη και αυτόματα αναστέλλεται το δικαίωμά του να αλλάξει προμηθευτή. Αναμένεται πλέον με ενδιαφέρον η τελική απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This