Ποτέ καμία μόνη! Δωρεάν δικηγόρο θα έχουν οι γυναίκες που υφίστανται κακοποίηση

Must Read

Δωρεάν δικηγόρο θα έχει στο εξής στη διάθεσή της κάθε γυναίκα που υφίσταται κακοποίηση, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει σε βάρος της περιστατικά ενδοοικογενειακής ή έμφυλης βίας από τον σύζυγο, τον σύντροφο αλλά και στο επαγγελματικό περιβάλλον.

Οι νομικές υπηρεσίες θα προσφέρονται δωρεάν, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, στις γυναίκες που απευθύνονται στα Συμβουλευτικά Κέντρα του Δικτύου Δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ). Στόχος είναι να μπορούν να προσφεύγουν στις αρμόδιες Αρχές και στα δικαστήρια για να προστατευτούν από τον άνθρωπο που τις κακοποιεί.

«Η νομική υποστήριξη και εκπροσώπηση είναι καίριος παράγοντας για να μπορέσει μία γυναίκα να ξεφύγει από το κακοποιητικό περιβάλλον και να οδηγήσει τον θύτη στη Δικαιοσύνη, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η υπηρεσία παρέχεται σε όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτως οικονομικού εισοδήματος» δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, η οποία συναντήθηκε προχθές με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Δημήτρη Βερβεσό.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το πρωτόκολλο συνεργασίας που έχουν υπογράψει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, η ΓΓΔΟΠΙΦ και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), για την παροχή νομικής βοήθειας σε γυναίκες που έχουν πέσει θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Επίσης, εξετάστηκαν οι δυνατότητες διεύρυνσης της συνεργασίας, με την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους δικηγόρους – νομικούς παραστάτες των θυμάτων, τη συμμετοχή του ΔΣΑ σε εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα των θυμάτων και την προώθηση ανάλογων πρωτοβουλιών από όλους τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας.

«Είμαστε δίπλα σε όλα τα θύματα βίας και τους προσφέρουμε ουσιαστική βοήθεια για να μπορέσουν να ενδυναμωθούν και να αυτονομηθούν» τόνισε η υφυπουργός Μαρία Συρεγγέλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός από τη νομική βοήθεια, στα συμβουλευτικά κέντρα του Δικτύου Δομών της ΓΓΔΟΠΙΦ παρέχεται ψυχολογική, κοινωνική και εργασιακή στήριξη στις κακοποιημένες γυναίκες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This