Αύριο ο μεγάλος αγώνας δρόμου της δυτικής Θεσσαλονίκης «Τρέχω στα στρατόπεδα»

Must Read

Αύριο πραγματοποιείται ο μεγάλος αγώνας δρόμου της δυτικής Θεσσαλονίκης «Τρέχω στα στρατόπεδα», με αφετηρία και τερματισμό τα τρία πρώην στρατόπεδα Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παύλου Μελά και Καρατάσιου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δήμαρχοι Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, Α΄ αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Κορδελιού-Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός και Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν στον αγώνα που έγινε θεσμός.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλες τις ηλικίες και θα διεξαχθεί με ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ενώ οι ηλεκτρονικές δηλώσεις συμμετοχής, αν και ολοκληρώθηκαν στις 27 Σεπτεμβρίου, υπάρχει δυνατότητα εγγραφής την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων στα σημεία εκκίνησης.

Η μεγάλη γιορτή του δρομικού κινήματος που διοργανώνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, περιλαμβάνει διαδρομές 10 χλμ, 5χλμ που θα ενώνουν τα πρώην στρατόπεδα Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παύλου Μελά και Καρατάσιου (ώρες έναρξης 11.00 πμ και 11.30 πμ), καθώς και διαδρομές 2χλμ, 2 χλμ δυναμικού βαδίσματος και 2 χλμ για ΑΜΕΑ (ώρα έναρξης 11.40 πμ), που θα έχουν αφετηρία έξω από το πρώην στρατόπεδο και υπό δημιουργία Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, στον παράπλευρο δρόμο της οδού Λαγκαδά, στο ύψος της εισόδου του ναού Αγίας Βαρβάρας. Όλες οι κατηγορίες θα τερματίσουν στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου.

Ώρες εκκινήσεων και οι διαδρομές

Η διαδρομή του αγώνα δρόμου των 10 χλμ ξεκινά στις 11 το πρωί με αφετηρία το πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου -διαδρομή 1.350 μ. εντός του στρατοπέδου-έξοδος αριστερά επί της οδού Ελ. Βενιζέλου-πλατεία Επταλόφου-αριστερά επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου-28ης Οκτωβρίου-Ακριτών-οδός Λαγκαδά-είσοδος στον αριστερό παράπλευρο δρόμο της οδού Λαγκαδά με κατεύθυνση προς Καβάλα-στροφή δεξιά επί της οδού Λαγκαδά στο ύψος του δημαρχείου Παύλου Μελά-είσοδος στον δεξιό παράπλευρο δρόμο της οδού Λαγκαδά με κατεύθυνση προς Καβάλα-στροφή δεξιά επί της οδού Λεωφόρου Στρατού-είσοδος εντός του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου-διαδρομή 3.600 μ. εντός του στρατοπέδου-τερματισμός.

Η διαδρομή του αγώνα δρόμου των 5 χλμ ξεκινά στις 11.30 το πρωί με αφετηρία το πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου – έξοδος αριστερά επί της οδού Ελ. Βενιζέλου – πλατεία Επταλόφου – αριστερά επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου -28ης Οκτωβρίου – Ακριτών – Λαγκαδά είσοδος στον αριστερό παράπλευρο δρόμο της οδού Λαγκαδά με κατεύθυνση προς Καβάλα – στροφή δεξιά επί της οδού Λαγκαδά στο ύψος του Δημαρχείου Παύλου Μελά – είσοδος στον δεξιό παράπλευρο δρόμο της οδού Λαγκαδά με κατεύθυνση προς Καβάλα – στροφή δεξιά επί της οδού Λεωφόρου Στρατού – είσοδος εντός του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου – τερματισμός.

Η διαδρομή του αγώνα δρόμου των 2χλμ, 2χλμ δυναμικού βαδίσματος και 2χλμ ΑΜΕΑ- ξεκινά στις 11.40 με αφετηρία το πρώην στρατόπεδο και υπό δημιουργία Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, στον παράπλευρο δρόμο της οδού Λαγκαδά, με κατεύθυνση προς Καβάλα, στο ύψος της εισόδου του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας – στροφή δεξιά επί της οδού Λεωφόρου Στρατού – είσοδος εντός του στρατοπέδου Καρατάσιου – τερματισμός.

Δικαίωμα συμμετοχής και έπαθλα

Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδρομή αγώνα δρόμου 10χλμ και 5 χλμ έχουν μόνο ενήλικες με την προϋπόθεση ότι βεβαιώνουν για την καλή κατάσταση της υγείας τους. Στον αγώνα των 5 χλμ μπορούν να συμμετέχουν και ανήλικοι γεννημένοι το 2006 και νωρίτερα, αφού προσκομίσουν κατά την εγγραφή τους υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα. Στη διαδρομή του αγώνα δρόμου 2χλμ & 2χλμ δυναμικού βαδίσματος & 2χλμ ΑΜΕΑ, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, καθώς και μαθητές-τριες δημοτικών σχολείων και γυμνασίων, αφού προσκομίσουν κατά την εγγραφή τους υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα.

Θα δοθούν κύπελλα στους πρώτους αθλητές, μετάλλια στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας, καθώς και αναμνηστικό δίπλωμα σ’ όλους τους συμμετέχοντες. Θα απονεμηθούν και ειδικές βραβεύσεις σε ΑμεΑ, μεγαλύτερου σε ηλικία συμμετέχοντα και πολυπληθέστερης ομάδας. Όλες οι βραβεύσεις θα γίνουν στη γιορτή των απονομών που θα ακολουθήσει.

Οι εγγραφές διακρίνονται σε: ατομικές, οι οποίες γίνονται από μεμονωμένα άτομα και ομαδικές (από 4 άτομα και πάνω), που απευθύνονται σε οικογένειες, σχολεία, αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, εταιρείες, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, αλλά και απλές παρέες που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα.

Σταθμοί Πρώτων Βοηθειών θα υπάρχουν από τους διοργανωτές, αλλά συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση και ειδικότερα σε καρδιολογικό έλεγχο για όσους είναι άνω των 35 ετών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

MasterChef: Ακόμα δεν γύρισε και τον έβγαλαν υποψήφιο προς αποχώρηση

Η Τάνια λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, αποχώρησε από το MasterChef, οικειοθελώς. Έτσι λοιπόν η παραγωγή του reality...

More Articles Like This