Siemens: Προς αναίρεση των αθωωτικών αποφάσεων!

Δυναμική απάντηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, στις επικρίσεις που έχει δεχτεί

Must Read

Σε αναίρεση των αθωωτικών αποφάσεων για το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της Siemens θα προχωρήσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας».

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με τον τρόπο αυτόν, απαντά δυναμικά στις επικρίσεις που είχε δεχτεί για το γεγονός ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε δώσει εντολή για προκαταρκτική εξέταση σε ό,τι αφορά τις παραγραφές αδικημάτων για τις οποίες δεν έχει δικαίωμα αναίρεσης, αλλά δεν είχε προχωρήσει σε αναίρεση των αθωωτικών αποφάσεων. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις ίδιες πληροφορίες, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα ευαισθητοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο για ανάλογες εκκρεμείς υποθέσεις.

Στην προκαταρκτική, ο κ. Ντογιάκος έχει ζητήσει να αναζητηθούν οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τις χρονικές καθυστερήσεις που οδήγησαν στο αποτέλεσμα της παραγραφής την πλειονότητα των διερευνώμενων πράξεων.

Να υπενθυμίσουμε πως το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, έκρινε πως από τους 22 συνολικά κατηγορουμένους που κάθισαν στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου οι 20 ήταν αθώοι, είτε ομόφωνα είτε κατά πλειοψηφία, αλλά και ότι για πράξεις που έχουν τελεστεί έως το 2002 η δίωξη πρέπει να παύσει λόγω παραγραφής.

Για τον Χρήστο Καραβέλα, ο οποίος μέχρι σήμερα είναι φυγόδικος και εκκρεμεί σε βάρος του ποινή κάθειρξης 15 ετών από πρωτόδικη απόφαση, δεν εξετάστηκε η ποινική του μεταχείριση, επειδή δεν είχε ασκήσει έφεση, ενώ για τον Δημήτρη Γυφτόπουλο, ο οποίος έχει αποβιώσει, δεν εκφωνήθηκε απόφαση.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This