Αποτρόπαιο: Έβαλε ηλεκτρικό κολάρο στο σκύλο και έκανε επίδειξη υποταγής του!

«Με το που απομακρύνθηκε κάποια μέτρα, πατάει το κουμπί και το σκυλί ουρλιάζει από τον πόνο»

Must Read

Μια ακόμη περίπτωση κακοποίησης ζώου βλέπει το φως της δημοσιότητας, καθώς ένα κυνηγόσκυλο κυριολεκτικά βασανίζεται από την ιδιοκτήτη του, που του έχει φορέσει ηλεκτρικό κολάρου και του προκαλεί ηλεκτροσόκ για να… διασκεδάσει και να κάνει επίδειξη υποταγής του άτυχου σκύλου!

Το εξοργιστικό είναι πως ο ιδιοκτήτης του θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο το εκπαιδεύει! Στο βίντεο φαίνεται ο ιδιοκτήτης του ζώου να έχει ενεργοποιήσει το ηλεκτρονικό κολάρο και το σκυλί ακούγεται να υποφέρει.

Όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυς: «Πήγε και έβαλε το κολάρο το ηλεκτροφόρο, το άφησε λίγο ελεύθερο να παίξει και με το που απομακρύνθηκε κάποια μέτρα, πατάει το κουμπί και το σκυλί ουρλιάζει από τον πόνο. Σαν να είναι φυσιολογικό. Δυο – τρεις μέρες ήταν σε εικοσιτετράωρη βάση στο λαιμό του ζωντανού. Επίδειξη ότι εάν διανοηθεί και απομακρυνθεί ότι και καλά ‘εγώ αποφασίζω, που σε άφησα χωρίς λουρί ότι θα ξαναγυρίσεις απ’ τον πόνο’. Υποταγή. Πλήρης υποταγή. Δεν ξέρω, η κτηνωδία είναι απερίγραπτη».




Ήταν τόση η σκληρότητά του που πατούσε ξανά και ξανά το κουμπί, προκαλώντας πόνο στον σκύλο του, μόνο και μόνο για να αποδείξει στον άντρα που στεκόταν δίπλα τους, πως τον ελέγχει.

«Είχε και το θράσος να πει ότι το σκυλί είναι υπέρβαρο όταν είναι 12 κιλά και το βλέπεις πετσί και κόκαλο. Υποσιτισμένο αν μη τι άλλο… Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό το πράγμα. Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη ότι και στο ένα μέτρο που έχει το λουρί σε 24 ώρες, αυτό από μόνο του είναι πρόστιμο των 1.000 ευρώ, κάθε φορά που θα έρχεται η αστυνομία. Δεν είναι δηλαδή, μόνο μία η παρανομία εδώ πέρα… Το έχει δεμένο 24 ώρες. Είναι σαν παιδί το σκυλί. Δεν το αναλαμβάνεις, λοιπόν, ένα παιδί άμα δεν μπορείς να αναλάβεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Ούτε είναι διακοσμητικό στοιχείο το σκυλί για να το κάνεις ότι θέλεις», ανέφερε ο καταγγέλλων για τα βάσανα της Ίρμα, του κυνηγόσκυλου που ζει υποσιτισμένο και σε άθλιες συνθήκες.

Να σημειωθεί ότι για τη χρήση των συγκεκριμένων ηλεκτροφόρων κολάρων, που προκαλούν πόνο και άγχος στο σκυλί, δήθεν για να εκπαιδευτούν, έχουν υπάρξει καταδικαστικές αποφάσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This