Δίκη Χρυσής Αυγής: Ολοκληρώνει την κατάθεσή της η Μάγδα Φύσσα

Στον κατάλογο των μαρτύρων και ο Παναγιώτης Φύσσας

Must Read

Για δεύτερη ημέρα η Μάγδα Φύσσα θα βρεθεί σήμερα, Δευτέρα 10/10, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για να καταθέσει για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο πλαίσιο της δίκης για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής

Η γυναίκα που έμελλε να στιγματίσει τον αγώνα κατά του ναζισμού, έχει ήδη ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της κατάθεσης της, αναφερόμενη στα όσα γνωρίζει και έμαθε γύρω από τη δολοφονία του γιου της το Σεπτέμβριο του 2013 και στη δράση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, ενώ έχει απαντήσει και στις ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής. Σήμερα, θα κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Ήδη, έχει δεχθεί ερωτήσεις από τον καταδικασμένο ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό αλλά και τον συνήγορο του Κωνσταντίνο Πλεύρη σε μια διαδικασία που σημαδεύτηκε από αντιπαραθέσεις. Η ένταση «χτύπησε κόκκινο» όταν κατά τη διάρκεια της κατάθεσης ο Κωνσταντίνος Πλεύρης χαιρέτησε ναζιστικά παρουσία των δικαστών και για το λόγο αυτό ελέγχεται πειθαρχικά από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα καταθέτοντας μίλησε για τον γιο της, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως δολοφονήθηκε από τον Γιώργο Ρουπακιά μετά από εντολή της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Συναισθηματικά φορτισμένη η Μάγδα Φύσσα αναφέρθηκε στις στιγμές που είδε το παιδί της νεκρό στο νεκροτομείο ενώ περιέγραψε στο δικαστήριο τα γεγονότα όπως της τα μετέφεραν οι φίλοι του που ήταν μάρτυρες της δολοφονικής επίθεσης. Η μάρτυρας έκανε λόγο για «επαγγελματικό χτύπημα» και «κρατική ασυλία». Παράλληλα, αναφέρθηκε στους αστυνομικούς λέγονται ότι, το μοιραίο βράδυ με τη στάση τους «όχι μόνο δεν απέτρεψαν το έγκλημα, αλλά το βοήθησαν». Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της Μάγδας Φύσσα τη σκυτάλη των μαρτυρικών καταθέσεων θα πάρει ο πατέρας του άτυχου μουσικού. Ο Παναγιώτης Φύσσας είχε σπεύσει στο σημείο που χτυπήθηκε θανάσιμα ο γιος του και τον είχε δει πεσμένο στην αγκαλιά της συντρόφου του χωρίς, ωστόσο, να αντιληφθεί από την πρώτη στιγμή πως ήταν νεκρός.

Διαβάστε ακόμα:

Με λυγμούς η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα για τη δολοφονία του Παύλου: «Προσπάθησα να τον ζεστάνω και να σηκωθεί»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This