Η ανάπτυξη θα είναι χαμηλότερη κατά 4 τρις δολάρια από το 2023 έως το 2026!

Φόβοι για παγκόσμια ύφεση! Το ΔΝΤ αναθεωρεί τις προβλέψεις για το ΑΕΠ

Must Read

Σε μαύρες προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία, που οδεύει σε καθεστώς ύφεσης, προχωρά το ΔΝΤ. Σήμερα αρχίζει η ετήσια σύνοδος του Ταμείου στην Ουάσινγκτον, στην οποία θα βρεθεί επί τάπητος η ενεργειακή κρίση, η αύξηση των επιτοκίων από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες, οι πληθωριστικές πιέσεις και ο φόβος για ύφεση.

Προ ημερών το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μείωσε άλλη μία φορά τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη το 2023. Συγκεκριμένα, εκτίμησε ότι από το 2023 έως το 2026 θα είναι χαμηλότερη κατά 4 τρισ. δολάρια. Μάλιστα, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα μιλώντας σε εκδήλωση στο πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν προανήγγειλε ότι στην έκθεση για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές (World Economic Outlook), που θα δοθεί στη δημοσιότητα μέσα στην εβδομάδα, «τα πράγματα είναι πιο πιθανό να χειροτερέψουν προτού αρχίσουν να βελτιώνονται. Όπως θα δείτε στην ενημερωμένη μας Παγκόσμια Οικονομική Προοπτική (Outlook) την επόμενη εβδομάδα, θα υποβαθμίσουμε την ανάπτυξη για το επόμενο έτος και θα επισημάνουμε ότι οι κίνδυνοι ύφεσης αυξάνονται».

Το οικονομικό κλίμα, ωστόσο, θα είναι ακόμα χειρότερο στην πράξη: «Ακόμη και όταν η ανάπτυξη θα είναι θετική, θα μοιάζει με ύφεση λόγω της συρρίκνωσης των πραγματικών εισοδημάτων και της αύξησης των τιμών» σημείωσε χαρακτηριστικά. Το Ταμείο εκτιμά ότι οι μεγάλες χώρες του πλανήτη, που αποτελούν το ένα τρίτο της παγκόσμιας οικονομίας, θα δουν τουλάχιστον δύο συνεχόμενα τρίμηνα οικονομικής συρρίκνωσης αυτό ή το επόμενο έτος, με κίνδυνο να συμπαρασυρθούν σε συρρίκνωση της οικονομίας ή ακόμα και σε ύφεση και οι μικρότερες χώρες, την ώρα που οι κεντρικές τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκια, προκειμένου να μειωθεί ο πληθωρισμός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This