Mini bus για παιδιά με αυτισμό στη μνήμη του Άλκη Καμπανού

Αγοράστηκε χάρη στις δωρεές απλών πολιτών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της μητέρας του αδικοχαμένου 19χρονου φοιτητή

Must Read

Αφιερωμένο στη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού είναι το mini bus του συλλόγου ΜΑμΑ (Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό) στη Βέροια Ημαθίας, που αποκτήθηκε χάρη σε πρωτοβουλία της μητέρας του Άλκη, Μελίνας Κακουλίδου.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο αυτό λεωφορειάκι αγοράστηκε χάρη στις δωρεές απλών πολιτών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της μητέρας του 19χρονου φοιτητή που έπεσε θύμα οπαδικής βίας τον περασμένο Φεβρουάριο, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Η συγκεκριμένη προσπάθεια ξεκίνησε από την ίδια την κα Κακουλίδου και υλοποιήθηκε με τη βοήθεια γνωστού τηλεοπτικού σταθμού.

Με σύνθημα «Πάμε βόλτα τα όνειρά μας με τον Άλκη», το mini bus του ΜΑμΑ θα πραγματοποιεί εκδρομές και βόλτες για τα παιδιά του συλλόγου με «συνοδό» τον Άλκη, η μορφή του οποίου είναι αποτυπωμένη στην εξωτερική επιφάνεια του οχήματος. «Το βράδυ που δολοφόνησαν τον Άλκη δολοφόνησαν και εμένα μαζί, χάθηκε όλος ο κόσμος μου. Αλλά είπα ότι μέσα από αυτή την τραγωδία πρέπει να συνεχίσω, να βγει κάτι καλό. Είναι ένα κάλεσμα, μία αφύπνιση προς όλους μας να σταθούμε, να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε τα παιδιά και τους γονείς που ζουν στο φάσμα του αυτισμού», δήλωσε η μητέρα του Άλκη.

Όπως αναφέρει το pellanews.gr, σε ανάρτησή της, η Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό αναφέρει τα εξής: «Άλκη μας νίκησες. Και θα συνεχίσεις να νικάς για πολλά χρόνια ακόμη επιβεβαιώνοντας σε όλους, ότι στο τέλος το καλό πάντα νικά και θριαμβεύει. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τις πονεμένες μανούλες του συλλόγου ΜΑμΑ. Καλή αντάμωση αγόρι μας γλυκό, μέχρι τότε ας συνεχίσουμε με οδηγό εσένα να νικάμε το κακό.»

Αξίζει να ειπωθεί ότι ο αρχικός σκοπός, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ήταν να γίνει η αγορά ενός οχήματος εννέα θέσεων, αλλά η προσφορά ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί ποσό που επέτρεψε την προμήθεια λεωφορείου 19 θέσεων.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This