Δίκη Φουρθιώτη: Την ενοχή του για τις σκηνοθετημένες επιθέσεις πρότεινε ο Εισαγγελέας

Ξέσπασε σε λυγμούς ο παρουσιαστής λίγο πριν την αγόρευση του εισαγγελικού λειτουργού

Must Read

Την ενοχή του Μένιου Φουρθιώτη για δύο πλημμελήματα που αφορούν την υπόθεση των σκηνοθετημένων επιθέσεων έξω από το σπίτι του τον Απρίλιο του 2021, πρότεινε πριν από λίγο ο Εισαγγελέας της Έδρας Σωτήρης Μπουγιούκος στην αγόρευση του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την καταδίκη του για τα πλημμελήματα της ηθικής αυτουργίας σε οπλοφορία κατά συρροή και της ψευδούς κατάθεσης, κρίνοντας ότι ήταν ψευδής η καταγγελία που είχε κάνει ο παρουσιαστής ότι απειλείται, προκειμένου να επανέλθει η αστυνομική φύλαξη που του είχε αφαιρεθεί λίγες ημέρες νωρίτερα από την Αστυνομία.

«Προέκυψε ότι ο 1ος κατηγορούμενος (ΣΣ Μένιος Φουρθιώτης) έχοντας απολέσει την φύλαξη από αστυνομική φρουρά, για να πετύχει την επαναφορά από την Διεύθυνση Φύλαξης της συνοδείας από αστυνομικούς και να εμφανιστεί ότι δέχεται τρομοκρατικές απειλές και είναι στόχος, προκάλεσε στους 2ο και 3ο οδηγίες για να πυροβολήσουν στην οικία του στις 16-4», ανέφερε ο κ. Μπουγιούκος.

Πάντως, πρότεινε την απαλλαγή του για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας στη βομβιστική επίθεση και στους πυροβολισμούς με καλάσνικοφ έξω από το σπίτι του, καθώς και για το αδίκημα της συμμορίας.

«Δεν προέκυψε ότι προκάλεσε την απόφαση ειδικώς να πυροβολήσουν με καλάσνικοφ», ανέφερε ο εισαγγελέας της Έδρας.

Στην αγόρευση του αναφέρθηκε εκτενώς στην επικοινωνία που είχε με τους συγκατηγορούμενους του, με κινητό τηλέφωνο που καταλήγει σε “251”, το οποίο αρνήθηκε στην απολογία του ο Φουρθιώτης ότι χρησιμοποιούσε στις επικοινωνίες του.

Ως προς τους δύο συγκατηγορούμενους που εμπλέκονται εκτός από τις επιθέσεις έξω από το σπίτι του παρουσιαστή στο Διόνυσο και στους πυροβολισμούς σε βάρος αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του ενός για την απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς πυροβόλησε σε βάρος αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ ενώ αυτοί καταδίωκαν μοτοσικλέτα που ήταν συνεπιβάτης, λίγες ώρες μετά την επίθεση με το ίδιο καλάσνικοφ έξω από το σπίτι του Φουρθιώτη. Επίσης, πρότεινε την ενοχή του για οπλοφορία, οπλοχρησία και διακεκριμένη οπλοκατοχή.

Για τον δεύτερο συγκατηγορούμενο του παρουσιαστή πρότεινε την καταδίκη του για συνέργεια στην πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή (ΣΣ οδηγούσε τη μοτοσικλέτα στην οποία ήταν συνεπιβάτης αυτός που πυροβόλησε τους αστυνομικούς), καθώς και για διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας και οπλοκατοχής.

Αν και είναι καταδικαστικός για τους πυροβολισμούς κατά των αστυνομικών, πρότεινε την απαλλαγή τους για τα περιστατικά των πυροβολισμών με καλάσνικοφ και της έκρηξης έξω από το σπίτι του Φουρθιώτη.

Για έναν τέταρτο κατηγορούμενο (ΣΣ αδερφό του κατηγορούμενου για τους πυροβολισμούς κατά των αστυνομικών), πρότεινε την ενοχή του για οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση που βρέθηκαν στο σπίτι του.

Ξέσπασε σε λυγμούς ο Φουρθιώτης

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, πριν την αγόρευση του Εισαγγελέα, ζήτησε το λόγο ο Μένιος Φουρθιώτης προκειμένου να προσκομίσει ένορκη κατάθεση ατόμου που φέρεται ως ο χρήστης του κινητού τηλεφώνου που καταλήγει σε “251” και ήταν συνομιλητής συγκατηγορούμενου του.

«Φοβάται για τη ζωή του από τον Φίλιππο Βρυώνη», υποστήριξε ο παρουσιαστής ο οποίος στη συνέχεια ξέσπασε σε λυγμούς λέγοντας: «Μου κατέστρεψαν τη ζωή μου και προσπαθώ να αποδείξω την αθωότητα μου». Η πρόεδρος του δικαστηρίου και ο Εισαγγελέας της Έδρας απέρριψαν το αίτημα να κατατεθεί στο δικαστήριο αυτή η ένορκη κατάθεση, καθώς έχει περατωθεί η ακροαματική διαδικασία. Προέτρεψαν δε τον κατηγορούμενο να παρουσιάσει την ένορκη κατάθεση μέσω των συνηγόρων υπεράσπισης του κατά τη διάρκεια των αγορεύσεων τους.

Η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This