Ισόβια στον συζυγοκτόνο που εκτέλεσε την Αλεξάνδρα μέσα σε ζαχαροπλαστείο

Ενοχος κρίθηκε ο 57χρονος που εκτέλεσε την εν διαστάσει γυναίκα του μέσα σε ζαχαροπλαστείο της Θεσσαλονίκης, τον Δεκέμβριο του 2021

Must Read

Eνοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό κρίθηκε χθες ο 57χρονος που είχε σκοτώσει τον περασμένο Δεκέμβριο την εν διαστάσει σύζυγό του μέσα σε ζαχαροπλαστείο στη Νέα Μάδυτο Θεσσαλονίκης.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και επιπλέον τέσσερα χρόνια και έξι μήνες για οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο συζυγοκτόνος είχε στήσει καρτέρι το πρωί της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου έξω από το σπίτι της άτυχης 55χρονης Αλεξάνδρας Φουντούνα. Την περίμενε επί τρεις ώρες μέχρι να εμφανιστεί η γυναίκα, η οποία μόλις τον αντίκρισε φοβήθηκε για τη ζωή της, καθώς είχε πέσει στο παρελθόν θύμα ενδοοικογενειακής βίας και απειλών. Ετσι, προσπάθησε να ξεφύγει από τα χέρια του πρώην συζύγου της, μπαίνοντας σε ένα ζαχαροπλαστείο. Ομως εκεί ο δράστης την πυροβόλησε με καραμπίνα πισώπλατα, με αποτέλεσμα να σωριαστεί αιμόφυρτη στο πάτωμα. Τότε ο συζυγοκτόνος όπλισε ξανά το όπλο και την πυροβόλησε ακόμη δύο φορές.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο τοπικό Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του. Αξίζει να σημειωθεί πως οι αυτόπτες μάρτυρες είχαν υποθέσει πως δράστης ήταν γυναίκα, καθώς ο 57χρονος φορούσε μακρύ πανωφόρι και κουκούλα. Ομως οι αστυνομικοί δεν αρκέστηκαν σε αυτές τις μαρτυρίες. Τον συνέλαβαν και λίγη ώρα αργότερα ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του.
Ο 57χρονος ήταν ζευγάρι με το θύμα 35 χρόνια. Είχαν αποκτήσει πέντε παιδιά, αλλά σύμφωνα με μαρτυρίες τη ζήλευε παθολογικά και ήταν σε διάσταση από το 2017.

Στην απολογία του στο δικαστήριο είπε πως δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει τον χωρισμό τους και έκανε προσπάθειες για να είναι και πάλι μαζί. Τα πράγματα ξέφυγαν όταν η γυναίκα αποφάσισε να προχωρήσει τη ζωή της και σύναψε ερωτικό δεσμό με έναν άλλον άντρα. Ο πρώην σύζυγος δεν μπορούσε να το δεχτεί και δεν άργησε να γίνει το κακό…

«Αγαπούσα τη γυναίκα μου, δεν ήθελα να τη σκοτώσω, αλλά να τη φοβερίσω. Μου είπε ότι δεν ήταν δικά μου τα παιδιά, και τότε θόλωσα. Πήγα στον φούρνο και μιλούσαμε. Μου είπε ότι έχει άλλον άντρα και ζήτησε να φύγω. Την πυροβόλησα στα πόδια, δεν ήθελα να τη σκοτώσω» ισχυρίστηκε στην απολογία του.

Ο ίδιος αρνήθηκε ότι είχε στήσει καρτέρι, υποστηρίζοντας ότι τη συνάντησε τυχαία το μοιραίο πρωινό. Ομως δεν έπεισε το δικαστήριο, το οποίο έκρινε ότι είχε σχεδιάσει να τη σκοτώσει, πηγαίνοντας έξω από το σπίτι της με την καραμπίνα και περιμένοντας τρεις ολόκληρες ώρες μέχρι να βγει από το σπίτι και να την πυροβολήσει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This