Καθάρισαν και τον Φουρθιώτη: Ένοχος μόνο για δύο πλημμελήματα – Ο παρουσιαστής… συνεχάρη δια χειραψίας τους δικαστές!

Με την οριακή πλειοψηφία των ενόρκων (4-3) απηλλάγησαν οι συγκατηγορούμενοι του για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών!

Must Read

«Στα μαλακά» έπεσε ο Μένιος Φουρθιώτης για τις σκηνοθετημένες επιθέσεις έξω από το σπίτι του, ο οποίος καταδικάστηκε για δύο πλημμελήματα, αλλά απαλλάχθηκε για τα κακουργήματα για τα οποία διώκονταν.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον καταδίκασε πριν από λίγο σε φυλάκιση 26 μηνών με αναστολή. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία (5-2) για ηθική αυτουργία σε παράνομη οπλοκατοχή από κοινού κατά συρροή, καθώς και για τις ψευδείς καταγγελίες που είχε κάνει, υποστηρίζοντας ότι απειλήθηκε λόγω της επίθεσης με Καλάσνικοφ έξω από το σπίτι του. Δύο ένορκοι που μειοψήφησαν, είχαν την άποψη πως πρέπει να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών.

Ο παρουσιαστής αθωώθηκε ομόφωνα για τις κακουργηματικές κατηγορίες της πρόκλησης-προσφοράς εγκλήματος, εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρας εκβίασης, έκρηξης, καθώς και για δύο ψευδείς καταγγελίες που είχε κάνει στην Αστυνομία.
Υπενθυμίζεται πως και ο Εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει στην αγόρευση του την απαλλαγή του κατηγορούμενου για τα κακουργήματα και την ενοχή του για τα δύο πλημμελήματα.

Οι δύο συγκατηγορούμενοί του που διώκονταν και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών μετά τους σκηνοθετημένους πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη, απηλλάγησαν ομόφωνα για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης, εκρηκτικού μηχανισμού, διακεκριμένης φθοράς και κατά πλειοψηφία 4-3 για την απόπειρα ανθρωποκτονίας ο ένας και για τη συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας ο άλλος, αντιστοίχως. Αντίθετη άποψη είχαν οι τρεις τακτικοί δικαστές που μειοψήφησαν, κρίνοντας πως πρέπει να καταδικαστούν.

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για παράνομη οπλοκατοχή και κατά πλειοψηφία (6-1) για το κακούργημα της διακεκριμένης οπλοφορίας. Ένας ένορκος είχε την άποψη πως πρέπει να κηρυχθούν αθώοι για την διακεκριμένη περίπτωση της οπλοφορίας και οπλοκατοχής από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Πρόκειται για το Καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν στην επίθεση έξω από το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη.

Οι δύο συγκατηγορούμενοι του καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 29 και 32 μηνών, με τριετή αναστολή.  Ο τέταρτος κατηγορούμενος (αδερφός του ενός συγκατηγορούμενου του Φουρθιώτη) στο σπίτι του οποίου είχε βρεθεί μικροποσότητα ναρκωτικών, αθωώθηκε.

Δεν γνώριζε για τα Καλάσνικοφ

Αξίζει να σημειωθεί πως αν και οι δύο συγκατηγορούμενοι του καταδικάστηκαν για διακεκριμένη οπλοκατοχή σε βαθμό κακουργήματος, η ηθική αυτουργία στην παραπάνω πράξη για την οποία κατηγορούνταν ο Φουρθιώτης, μετατράπηκε σε πλημμέλημα κατά ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό της πράξης της ηθικής αυτουργίας σε οπλοκατοχή από κοινού κατά συρροή. Πιθανότατα το δικαστήριο έκρινε πως ο παρουσιαστής δεν γνώριζε πως οι συγκατηγορούμενοι του κατείχαν Καλάσνικοφ.

Στον Μένιο Φουρθιώτη αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και στους δύο συγκατηγορούμενούς του το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ότι, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο παρουσιαστής ζήτησε να του αποδοθούν τα 30 τηλέφωνα iPhone και τα 42 λάπτοπ που είχαν κατασχεθεί από το σπίτι του. «Από το σύνολο της δικογραφίας δεν έχουν σχέση με τα κακουργήματα και τα πλημμελήματα που είμαι εδώ. Θα πάω για το κακούργημα της υπεξαίρεσης 1.500 ευρώ το iPhone. Θα φανώ ανακόλουθος σε τηλεθεατές και εταιρείες», είπε, όμως το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημά του και τα κατασχεμένα δημεύτηκαν.

Μετά τη λήξη της διαδικασίας, πάντως, ο Μένιος Φουρθιώτης χαιρέτισε με χειραψία έναν προς έναν τους ενόρκους και τους δικαστές, ενώ ο Εισαγγελέας της Έδρας δεν δέχθηκε την χειραψία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This