Στα κάγκελα για την ακρίβεια οι συνταξιούχοι

Βγήκαν δυναμικά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν θα ανεχθούν άλλη κοροϊδία - Σήμερα περιμένουν το... πολυπόθητο ραντεβού με τον πρωθυπουργό

Must Read

Παρά το επικοινωνιακό ντεμαράζ της κυβέρνησης, που προσπαθεί να πείσει τους συνταξιούχους ότι τους στηρίζει στην καθημερινή αγωνία τους να αντεπεξέλθουν στην ιλιγγιώδη ακρίβεια στην ενέργεια και στα βασικά αγαθά, χθες πραγματοποιήθηκε νέα πορεία διαμαρτυρίας, αυτή τη φορά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, σήμερα περιμένουν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις να γίνει το… πολυπόθητο ραντεβού με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, κι ενώ ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης αρνείται επί σχεδόν δύο χρόνια να τους δεχτεί. Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου, από όπου και ξεκίνησε η ειρηνική πορεία τους, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, επιμένοντας με πάθος στα αιτήματά τους και στέλνοντας μηνύματα προς την κυβέρνηση ότι δεν θα ανεχθούν άλλη κοροϊδία.

Οι συνταξιούχοι εκφράζουν παράλληλα τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους απεργούς εργάτες της επιχείρησης Μαλαματίνα και καταγγέλλουν την εργοδοσία για παράνομες και εκδικητικές απολύσεις. Η χθεσινή πορεία κατέληξε στο υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, όπου κατατέθηκε υπόμνημα.

Τα αιτήματά τους είναι:

• Να καταβληθούν άμεσα τα αναδρομικά του 11μήνου σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα

• Να παρθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας μας από την ακρίβεια

• Να δοθούν άμεσα αυξήσεις στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές

• Νομοθέτηση κατώτερης σύνταξης στα 650 ευρώ, από 384 που είναι σήμερα

• Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις που εκκρεμούν, να αποδοθεί άμεσα το 0,5% του ΑΕΠ, που με νόμο έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση

• Να αποδοθούν τώρα οι παράνομα παρακρατημένες συνδρομές των συνταξιούχων (0,20 ευρώ) στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, ποσά που οφείλονται από το 2018, καθώς και τα ποσά για τον κοινωνικό και θεραπευτικό τουρισμό, που επί μία δεκαετία πληρώνουν οι συνταξιούχου του ΟΑΕΕ

Οι κινητοποιήσεις των συνταξιούχων θα συνεχιστούν και αναμένεται έως το τέλος του μήνα να γίνει νέα πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση, από τη μόνιμη αύξηση κατά 7% και τις έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις θα ωφεληθεί το 94% των συνταξιούχων, κάτι που οι ίδιοι αμφισβητούν, καθώς μόνο η διατήρηση της προσωπικής διαφοράς έχει ως συνέπεια να μη λάβουν ούτε ένα ευρώ περίπου 935.000 συνταξιούχοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This