Τραγωδία δίχως τέλος στην Αγία Πελαγία: Νεκρή και η 50χρονη που αγνοείτο

Must Read

Τραγική κατάληξη είχε η αναζήτηση της 50χρονης στην Αγία Πελαγία, η οποία είχε χαθεί το Σάββατο όταν η σφοδρή κακοκαιρία έπληξε το νησί. Λίγο μετά τις 9.30 σήμερα το πρωί, η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μέσα στη θάλασσα από τις Αρχές που την αναζητούσαν.

Η εξέλιξη αυτή ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στους δύο αφού τραγικό θάνατο είχε βρει και ο 50χρονος Κώστας Βεργάκης.

Με το πρώτο φως της ημέρας σήμερα, ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας, μετά την παράσυρσή της από χείμαρρο, κατά την διάρκεια της ισχυρής βροχόπτωσης στην Αγία Πελαγία, ωστόσο τα αποτελέσματα ήταν θλιβερά.

Η γυναίκα επέβαινε στο ίδιο όχημα με τον άντρα που εντοπίστηκε νεκρός χθες το μεσημέρι, ενώ μαρτυρίες κατοίκων ανέφεραν ότι στην προσπάθεια της να βγει από το αυτοκίνητο, την ώρα που αυτό το είχαν παρασύρει τα ορμητικά νερά, η ίδια παρασύρθηκε προς τη θάλασσα.

Δείτε ακόμη: Τραγωδία στην Κρήτη: Υπήρχε συνοδηγός στο αυτοκίνητο του 45χρονου – Εστάλη μήνυμα από το 112

Στις επιχειρήσεις εντοπισμού συμμετείχαν δύτες της 3ης ΕΜΑΚ και του Λιμενικού, ωστόσο τα φερτά υλικά και τα μπάζα που έφτασαν έως τη θάλασσα, δυσκόλεψαν πολύ την επιχείρηση λόγω της αδυναμίας ορατότητας κάτω από το νερό. Στο σημείο της τραγωδίας παρασύρθηκαν περισσότερα από δέκα οχήματα, ενώ στα ανοιχτά του κόλπου της Αγίας Πελαγίας είναι βυθισμένα ακόμη περισσότερα, σύμφωνα με κατοίκους που τα έβλεπαν να παρασύρονται προς τη θάλασσα.

Την ίδια ώρα πλήθος ιδιοκτητών σπιτιών και καταστημάτων επιχειρούν να απομακρύνουν από τις ιδιοκτησίες τους, λάσπες και υλικά που μεταφέρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ επί ποδός βρίσκονται συνεργεία της Περιφέρειας και των δήμων για την αντιμετώπιση προβλημάτων από κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο και σε σημεία του ΒΟΑΚ .

Στο σημείο της τραγωδίας το βράδυ του Σαββάτου βρέθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών Ευθύμιος Λεκκας που παρομοίασε με «τσουνάμι» την ορμητικότητα των νερών, διευκρινίζοντας ότι οποιοδήποτε αντιπλημμυρικό έργο, δεν θα μπορούσε να συγκρατήσει το χείμαρρο.

Δείτε ακόμη: Λέκκας για κακοκαιρία στην Αγία Πελαγία: «Μέσα σε 30 λεπτά έπεσαν 130 χιλιοστά νερού» – Κυβερνητικό κλιμάκιο θα μεταβεί αύριο στις πληγείσες περιοχές

Σήμερα στην Κρήτη αναμένεται να βρεθεί κυβερνητικό κλιμάκιο που θα επισκεφθεί περιοχές του Ηρακλείου και του Λασιθίου που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ θα έχει συσκέψεις με τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες για τη δρομολόγηση του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης μετά τη φυσική καταστροφή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This