Αλαλούμ με το επίδομα στο πετρέλαιο κίνησης

Στελέχη της κυβέρνησης διατυπώνουν διαφορετικές απόψεις

Must Read

Λίγες ημέρες μετά την παραδοχή του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής ότι η κυβέρνηση δεν εξέτασε σωστά το θέμα με την επιδότηση στο diesel, με αποτέλεσμα την εκτόξευση της τιμής του, στελέχη της κυβέρνησης διατυπώνουν διαφορετικές απόψεις, γεγονός που αποκαλύπτει το αλαλούμ που επικρατεί ανάμεσά τους.

Στο χθεσινό briefing των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έβαζε στον «πάγο» το ενδεχόμενο επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης. «Δεν αναμένονται αποφάσεις τις επόμενες ημέρες για το πετρέλαιο κίνησης» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου. Οπως πρόσθεσε: «Παρατηρούμε έξαρση των τιμών, η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν αντιδρά σπασμωδικά αλλά στον σωστό χρόνο και έχοντας αξιολογήσει τον δημοσιονομικό χώρο κάνει παρεμβάσεις προκειμένου να έχουν τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα».

Την ίδια ώρα, όμως, πηγές του οικονομικού επιτελείου μιλώντας σε δημοσιογράφους όχι μόνο άφηναν ανοιχτό το «παράθυρο» για επαναφορά της επιδότησης, αλλά έδιναν και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Οπως ανέφεραν, μάλιστα, παρακολουθούν καθημερινά την εξέλιξη των τιμών στο πετρέλαιο κίνησης και το οικονομικό επιτελείο είναι έτοιμο να παρέμβει σε περίπτωση που η κρίση επιδεινωθεί.

«Κλειδί» για τις αποφάσεις

Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης θα αρχίσει την 1η Νοεμβρίου, αν δεν πέσουν ουσιαστικά οι τιμές στο μεσοδιάστημα, για να ολοκληρωθεί σε σχεδόν δύο μήνες, δηλαδή στο τέλος του έτους!

«Κλειδί» για τις τελικές αποφάσεις θα είναι η πορεία της τιμής του πετρελαίου brent, που διαμορφώνεται στα 92 δολάρια το βαρέλι. Πληροφορίες αναφέρουν πως το νέο επίδομα θα κυμαίνεται στα επίπεδα της προηγούμενης επιδότησης, κοντά στo 0,15 ευρώ το λίτρο, ωστόσο δεν αποκλείεται –εφόσον βρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια- να ανέλθει σε 0,20 ευρώ το λίτρο προκειμένου η τιμή του diesel να υποχωρήσει κάτω και από 1,90 ευρώ. Σημειώνεται, τέλος, πως τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης δείχνουν ότι σε μέσα επίπεδα πανελλαδικά η τιμή στο diesel έχει ανέβει στα 2,137 ευρώ το λίτρο, ενώ η βενζίνη βρίσκεται στα 2,036 ευρώ.

Aμεσα μέτρα στήριξης για τις ανατιμήσεις στο πετρέλαιο κίνησης ζητά ο ΣΑΤΑ, με κυριότερο τη θέσπιση επαγγελματικού καυσίμου με σταθερή μειωμένη τιμή (1,20 ευρώ) για τους επαγγελματίες του κλάδου των μεταφορών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This