ΥΠΕΞ για Ουκρανία: Να αναχωρήσουν άμεσα οι Έλληνες πολίτες!

Εξαιτίας των βομβαρδισμών των τελευταίων ημερών - Πως θα γίνει η επικοινωνία με την ελληνική Πρεσβεία στο Κίεβο

Must Read

Μετά τους συνεχείς βομβαρδισμούς των τελευταίων ημερών στην Ουκρανία, το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στη χώρα, να αναχωρήσουν άμεσα.

«Δεδομένου ότι η κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία συνεχίζει να είναι ρευστή και επισφαλής, το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι όσα αναφέρονται στις ανακοινώσεις του από 14 και 22 Φεβρουαρίου 2022, συνεχίζουν να ισχύουν», αναφέρει αρχικά το ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του.

Και προσθέτει: «Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εξωτερικών εξακολουθεί να αποθαρρύνει έντονα όλα τα ταξίδια στο σύνολο της επικράτειας της Ουκρανίας. Παράλληλα συνιστάται στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην χώρα να αναχωρήσουν από τη χώρα άμεσα. Συνιστάται επίσης στους Έλληνες πολίτες που δεν έχουν αναχωρήσει ήδη, να δηλώσουν άμεσα τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην Ελληνική Πρεσβεία στο Κίεβο».

Επισημαίνεται πως η ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο συνεχίζει να λειτουργεί με το ελάχιστο απαραίτητο προσωπικό.

Τα στοιχεία επικοινωνίας της πρεσβείας είναι τα ακόλουθα:

Διεύθυνση: 30-i Andriivskiy uzviz Str, Kyiv 01901, UKRAINE

Τηλέφωνα: 00380 44 3630780, 00380 44 3630781, 00380 44 3630782

Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: 00380 73 04 29 453

Διεύθυνση e-mail: [email protected]

Κριτική από την Ελληνική Λύση: «Κυβέρνηση με χρονοκαθυστέρηση…»

Το γραφείο Τύπου της Ελληνικής Λύσης αντέδρασε στην ανακοίνωση αυτή του ΥΠΕΞ, κάνοντας λόγο για μεγάλη καθυστέρηση από πλευράς Κυβέρνησης:

«Η κυβέρνηση που ισχυρίζεται ότι 200,000 Έλληνες γηγενείς της Μαριούπολης, απλώς «χάθηκαν», τώρα μέσω του ΥΠΕΞ καλεί τους Έλληνες πολίτες να εγκαταλείψουν άμεσα την Ουκρανία. Η ανακοίνωση έρχεται αφού εδώ και ημέρες πολλές άλλες χώρες έχουν ήδη φυγαδεύσει τους πολίτες τους από την Ουκρανία, ενώ οι ρωσικοί βομβαρδισμοί ισοπεδώνουν υποδομές στις μεγάλες ουκρανικές πόλεις. Σε μία εθνικά κρίσιμη στιγμή, δυστυχώς η Ελλάδα διαθέτει μία «κυβέρνηση με χρονοκαθυστέρηση». Η ΝΔ αποδεικνύεται ανίκανη να προστατεύσει τους Έλληνες και τον Ελληνισμό».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This