Πέμπτη 6/5/2021

Αίσχος! Οι Αλβανοί τρομοκρατούν την οικογένεια Κατσίφα – Μπλόκαραν τον τόπο του εγκλήματος

Οι Αλβανοί σκότωσαν εν ψυχρώ τον Κωνσταντίνο Κατσίφα και τώρα τρομοκρατούν και απειλούν την οικογένειά του και μαζί την ελληνική εθνική μειονότητα, απαγορεύοντας την ανέγερση μικρής εκκλησίας στη μνήμη του ήρωα ομογενούς.

Σύμφωνα με το himara.gr, την περασμένη Πέμπτη η αλβανική αστυνομία μετέβη στο σημείο όπου η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα αποφάσισε να χτίσει ένα μικρό εκκλησάκι στη μνήμη του, στους Βουλιαράτες.

Η αστυνομία με την πρόφαση ότι η οικογένεια δεν είχε αιτηθεί σχετική άδεια από το δημαρχείο της Δρόπολης, ζήτησε να σταματήσουν οι εργασίες που βρίσκονταν σε αρχικό στάδιο, κάτι που εισακούστηκε. Η οικογένεια διέκοψε τις εργασίες και επισκέφτηκε το δημαρχείο, όπου κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα για χορήγηση αδείας την Παρασκευή.

Την ίδια ημέρα, όμως, άγνωστοι έσπασαν όλα τα τούβλα και έσκισαν τα τσουβάλια με τσιμέντο που είχαν αγοραστεί για τις οικοδομικές εργασίες. Το Σάββατο η αστυνομία της Αλβανίας προχώρησε στο επόμενο βήμα και απαγόρευσε την πρόσβαση στο σημείο όπου ο Κωνσταντίνος Κατσίφας άφησε την τελευταία του πνοή.

Πρόκειται σαφώς για άλλη μία κίνηση τρομοκράτησης των Ελλήνων ομογενών που κατοικούν μόνιμα στους Βουλιαράτες, για τους οποίους η ελληνική Πολιτεία δεν κάνει τίποτα να τους προστατεύσει. Αντιθέτως ζητεί από την Ε.Ε. την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων «πακέτο» Αλβανίας και Σκοπίων, χωρίς να αξιώνει σεβασμό στην ελληνική εθνική μειονότητα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ