Κατά συρροή συκοφάντης ο Άδωνις!

Σε τηλεοπτική εκπομπή επιτέθηκε στη «δημοκρατία», επειδή δεν του άρεσε το ρεπορτάζ για την ακρίβεια. αλλά διασύρθηκε on-air, καθώς για να απαντήσει χρησιμοποίησε στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για το... 2020!

Must Read

Βλέποντας κάποιος, προχθές το βράδυ στην τηλεόραση, τον Αδωνι Γεωργιάδη να ψεύδεται προκλητικά, συκοφαντώντας τη «δημοκρατία» για ένα αδιαμφισβήτητο ρεπορτάζ, δεν σοκαριζόταν. Ηταν η πλέον αναμενόμενη στάση από τον υπουργό μιας κυβέρνησης που έχει καταντήσει την Ελλάδα στην 108η θέση της ελευθερίας του Τύπου.

Δεν είναι μόνο ο τρόπος που απαξίωσε την εφημερίδα και το πλήρως στοιχειοθετημένο ρεπορτάζ της, με αποδείξεις και φωτογραφίες που δεν επιδέχονται παρερμηνεία, αρνούμενος καν να δει τα στοιχεία. Δεν είναι μόνο η εμπάθεια που έβγαλε κατά της «δημοκρατίας». Είναι, κυρίως, ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης αντιπροσωπεύει, ίσως καλύτερα από καθέναν, αυτό ακριβώς που εκφράζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Κάθε δημοσίευμα που δεν αρέσει πρέπει να αντιμετωπίζεται τοξικά. Κάθε αλήθεια που δεν «χτυπά» καλά στο αυτί των ψηφοφόρων πρέπει να απαλείφεται, να υβρίζεται και να διώκεται. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αυτή που έχει φέρει τους περισσότερους νόμους περιορισμού της ελευθεροτυπίας από κάθε άλλη μεταπολιτευτικά.

Η Αναστασία Γιάμαλη, στην εκπομπή της στο Kontra, έκανε αναφορά στο προχθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας. Η παρουσιάστρια διάβασε αναλυτικά όλα τα στοιχεία που προκύπτουν από αποδείξεις αγορών σε σούπερ μάρκετ τον Σεπτέμβριο του 2021 κι από τις τιμές των ίδιων προϊόντων στο ίδιο σούπερ μάρκετ τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2022. Με φωτογραφίες! Είναι, μάλιστα, το δεύτερο ρεπορτάζ που κάνει η «δημοκρατία» για το ίδιο θέμα σε έναν μήνα.

Η αναμενόμενη αντίδραση κάθε υπουργού που έχει ως αρμοδιότητα τον έλεγχο της αγοράς θα ήταν να πάρει τα στοιχεία και να δεσμευτεί ότι θα τα ελέγξει. Αυτό θα περίμενε κάθε πολίτης, αφού, θεσμικά, ο Αδωνις Γεωργιάδης είναι αυτός που οφείλει να μας προστατεύσει από την αισχροκέρδεια.

Αδιαφορία για το κόστος ζωής των πολιτών

Αντίθετα, η αδιάφορη για το κόστος ζωής των πολιτών αντίδραση του υπουργού ήταν η εξής: «Εχω της ΕΛ.ΣΤΑΤ. εγώ, θα μου επιτρέψετε να προτιμήσω την ΕΛ.ΣΤΑΤ. παρά τη “δημοκρατία”. Για τη “δημοκρατία” αμφισβητώ ακόμα και τον τίτλο της. Ό,τι γράφει είναι ψέματα. Εγώ κοιτάω της ΕΛ.ΣΤΑΤ.» Κι άρχισε να διαβάζει στοιχεία συγκρίνοντας τον Σεπτέμβριο του 2021 με τον Σεπτέμβριο του… 2020, όχι με τον Σεπτέμβριο του 2022! Αλλα αντί άλλων, δηλαδή.

Μέσα στον πανικό του να βρει κάτι να πει για να «εξαφανίσει» τα πραγματικά στοιχεία του ρεπορτάζ που τον εξέθεταν, έχασε τα αβγά και τα καλάθια και κοίταζε αριθμούς άλλων ετών στο κινητό του. Μάλιστα, για να μην υποθέσει κανείς ότι κατά λάθος ανέφερε το 2020, το είπε δύο φορές για να εμπεδώσουμε ότι παραπλανούσε με -έτσι κι αλλιώς αμφιλεγόμενα- στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. προ ενεργειακής κρίσης. Το βίντεο είναι αμείλικτο, αλλά ο Γεωργιάδης δεν το έχει σε τίποτα να αυτοδιαψευστεί. Δεν είναι η πρώτη φορά, άλλωστε, όπως θα δούμε και στη συνέχεια.

Φυσικά, ο διαβρωτικός για τον τόπο μονόλογος του Γεωργιάδη για μια εφημερίδα τον έφερε λίγο αργότερα αντιμέτωπο με τον διευθυντή της «δημοκρατίας». Ο Δημήτρης Ριζούλης έκανε παρέμβαση, λέγοντας: «Ακούστηκαν ορισμένα συκοφαντικά από τον κ. Γεωργιάδη. Μπορεί να ξέρει από γυμναστήρια και τένις, αλλά από σούπερ μάρκετ δεν έχει ιδέα και πιθανότατα δεν έχει πάει ποτέ στη ζωή του. Τα στοιχεία του ρεπορτάζ είναι από δειγματοληψία από το ράφι του σούπερ μάρκετ. Αν μπει αυτή τη στιγμή σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα οποιουδήποτε σούπερ μάρκετ, θα βρει αυτές τις τιμές. Ας μη μιλάει για ψέματα – ο καταναλωτής ξέρει τι πληρώνει. Μάλλον ο υπουργός δεν ξέρει. Η ΕΛ.ΣΤΑΤ. παρουσιάζει μαγειρεμένα στοιχεία».

Η απάντηση του Γεωργιάδη ήταν και πάλι σουρεαλιστικού ενδιαφέροντος. Από αυτά που άκουσε, θέλησε να καταλάβει σύνδεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. με το τένις κι άρχισε με ύφος χιλίων… Φέντερερ να κάνει μάθημα σωματικής αγωγής. Για την ταμπακιέρα ούτε λέξη. Μόνο προσβολές.

Κατά τον Γεωργιάδη, μάλιστα, οι έλεγχοι γίνονται με στόχο να… τρομάξει η αγορά και να «μαζευτεί» από μόνη της! Είναι τόσο αποτελεσματικοί, όμως, και τους τρέμει τόσο πολύ η αγορά, που κάθε μέρα έχουμε νέο ράλι αισχροκέρδειας. Απλά, ο αρμόδιος υπουργός, πέρα από υβριστής εφημερίδων, είναι και αρνητής της πραγματικότητας.

Δεν θέλει να αναγνωρίσει την αισχροκέρδεια, ούτε τα στοιχεία που την αποδεικνύουν, επειδή έτσι θα είναι σαν να αποδέχεται ότι έχει αποτύχει παταγωδώς και θα πρέπει να πάει σπίτι του.

Πάντα τσακωμένος με την αλήθεια

Στις 2 Φεβρουαρίου 2014, ο Αδωνις Γεωργιάδης έδωσε συνέντευξη στον ΑΝΤ1. Οταν του ζητήθηκε να αναφέρει ένα ψέμα που αναγκάστηκε να πει, δήλωσε ο τότε υπουργός Υγείας, χασκογελώντας: «Σίγουρα έχω πει, κατά συνθήκη. Για παράδειγμα, τις πρώτες μέρες του Μνημονίου έβγαινα πολύ πιο αισιόδοξος απ’ ό,τι πραγματικά πίστευα μέσα μου. Ελεγα “θα τα καταφέρουμε”, αλλά ξέραμε όλοι ότι ήταν η καταστροφή».

Ελεγε, δηλαδή, συνειδητά ψέματα, παγιδεύοντας έναν ολόκληρο λαό και το μέλλον του για δεκαετίες. Λίγες ημέρες μετά, κι αφού είχε παραδεχθεί δημοσίως πως έλεγε ψέματα για τις συνέπειες του Μνημονίου, έδειξε πόσο λίγο, τελικά, τον ένοιαζε αυτή η καταστροφή…

Στις 27 Μαρτίου 2014 μίλησε σε συνέδριο που έγινε υπό την αιγίδα των «Financial Times». H ομιλία του υπάρχει και σήμερα στο σάιτ του Υπουργείου Υγείας. Σε ένα σημείο είπε: «Ξέρετε ότι έχω ψηφίσει τα Μνημόνια. Τα ψηφίζω με πολύ μεγάλη περηφάνια. Θέλω να είμαι καθαρός σε αυτό».

Χωρίς άλλο σχόλιο…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This