Αποκαλυπτικό: Αυτές οι ποινές περιμένουν όσους μίλησαν με τη 12χρονη μέσω διαδικτύου!

Ο βιασμός ανηλίκου επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης

Must Read

Συγκλονίζει η υπόθεση του ανήλικου κοριτσιού στον Κολωνό, το οποίο φέρεται να βιαζόταν συστηματικά και επί πληρωμή με «καθοδηγητή» τον Ηλία Μίχο και «συνεργάτη» τη μητέρα της. Οι συλλήψεις και τα εντάλματα δεν έχουν τελειωμό, καθώς αυτές τις ημέρες υπό έρευνα βρίσκονται και όσοι είχαν επαφή μέσω του διαδικτύου με τη 12χρονη. 

Έκπληξη έχουν προκαλέσει όσα αναφέρουν το τελευταίο χρονικό διάστημα γνωστοί ποινικολόγοι σχετικά με τις ποινές που επιβάλλονται στη χώρα μας σε όσους εμπλέκονται, έστω και έμμεσα, σε βιασμούς. Συγκεκριμένα, όσοι ήρθαν σε επαφή μέσω διαδικτύου με την 12χρονη δεν τιμωρούνται εάν δεν αποδειχτεί βιασμός.

«Ακούω πολλές φορές ορισμένες ακρότητες και μου κάνει εντύπωση πως αυτές οι ακρότητες φτάνουν στη Βουλή, όπως να δημοσιευτούν τα ονόματα των 213 που επικοινώνησαν με την 12χρονη. Εάν δεν αποδειχτεί και με αναγνώριση από το παιδί είτε από άλλο αδιάσειστο στοιχείο ότι υπήρξε σεξουαλική επαφή, κανείς από αυτούς δεν μπορεί να τιμωρηθεί και απαγορεύεται ρητώς να δημοσιευτεί το όνομά του» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας. Σχετικά με τον ρόλο της μητέρας της ανήλικης ο κ. Κούγιας τόνισε πως προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι η 37χρονη υπέβαλε μήνυση μετά από πίεση που δέχτηκε από την θεία του παιδιού, ενώ υπογράμμισε πως εάν είναι αληθινοί οι διάλογοι με τη σύζυγο του βασικού κατηγορούμενου, τότε στηρίζεται το αδίκημα της εκβιάσεως που της αποδόθηκε. Ο δικηγόρος τόνισε πως ο βιασμός ανηλίκου επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Παράλληλα, ο Αλέξης Κούγιας τόνισε πως η μαστροπεία και η σωματεμπορεία δεν αποτελούν βιασμό για τον Ποινικό μας Κώδικα. «Ο βιασμός δεν έχει ηλικία, γι’ αυτό και οι εισαγγελείς ασκούν ποινικές διώξεις μετά βαρύτερα αδικήματα, για να διερευνηθεί από το δικαστήριο η προσωπικότητα του κατηγορούμενου. Εάν δεν προκύπτει βία στις πράξεις, το δικαστήριο εκτιμά ελεύθερα την κατάθεση. Δεν σημαίνει ότι σε κάθε μαστροπεία υπάρχει βιασμός», σημείωσε.

Διαβάστε ακόμα:

Άντρο παιδόφιλων στον Κεραμεικό – Πόσα άλλα παιδάκια υπέφεραν στα βρόμικα σεντόνια του;

Οι ανώμαλοι της διπλανής πόρτας: Οικογενειάρχες και άτομα υπεράνω υποψίας στις συλλήψεις που καταφτάνουν!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This