Κρατικός υπάλληλος στη Γερμανία διενεργούσε κατασκοπεία υπέρ της Τουρκίας!

Must Read

Η τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποίησε ιμάμηδες και τζαμιά για να κατασκοπεύσει τους επικριτές της στη Γερμανία!

Η αποκάλυψη από τον Abdullah Bozkurt, κορυφαίο αναλυτή που ζει στην Στοκχόλμη

Ένας υπάλληλος της γερμανικής κυβέρνησης κατασκόπευε μια τουρκική ομάδα που ασκούσε κριτική στον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και διαβίβασε τις πληροφορίες στο γενικό προξενείο της Τουρκίας στο Ντίσελντορφ, όπως αποκάλυψε μυστική έκθεση που έλαβε το Nordic Monitor.

 

Η έκθεση 746 σελίδων της τουρκικής κυβέρνησης, με τη σήμανση «άκρως απόρρητο», περιελάμβανε πληροφορίες που συλλέγονται από τουρκικές πρεσβείες και προξενεία στο εξωτερικό για το κίνημα Γκιουλέν, μια ομάδα που ασκεί κριτική στην κυβέρνηση Ερντογάν σε μια σειρά ζητημάτων, από τη διαφθορά μέχρι τη βοήθεια και συνέργεια από την Τουρκία σε ένοπλες τζιχαντιστικές ομάδες. .

 

Ο άγνωστος πληροφοριοδότης αναφέρθηκε στις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από διπλωμάτες στην Τουρκική Πρεσβεία στο Βερολίνο και διαβιβάστηκε στο τμήμα πληροφοριών του Υπουργείου Εξωτερικών (Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Ασφάλειας, ή Araştırma ve Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü στα τουρκικά) στην Άγκυρα. Το υπουργείο μοιράστηκε τις πληροφορίες με άλλους κυβερνητικούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας, των εισαγγελικών γραφείων και της υπηρεσίας πληροφοριών MIT την 1η Σεπτεμβρίου 2016 σε σημείωμα με αριθμό 11373169.

 

Η έκθεση αναφέρεται ρητά σε πληροφορίες που ελήφθησαν από μια πηγή από το προξενείο στο Ντίσελντορφ και χρησιμοποιήθηκαν για τη δίωξη ποινικής υπόθεσης εναντίον των επικριτών που αναφέρονταν σε αυτές.

 

Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες, ένας Τούρκος υπήκοος που εργαζόταν στην περιφερειακή κυβέρνηση του Ντίσελντορφ (Bezirksregierung) διαβίβασε σημειώσεις πληροφοριών σχετικά με το Realschule Boltenheide, ένα ιδιωτικό σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που φέρεται να συνδέεται με την ομάδα Γκιουλέν.

Μυστικό έγγραφο της τουρκικής κυβέρνησης αποκάλυψε ότι υπήρχε ένας πληροφοριοδότης που συνεργαζόταν με το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στο Ντίσελντορφ!

Ο πληροφοριοδότης είπε σε Τούρκους διπλωμάτες ότι το σχολείο είχε άδεια από το Υπουργείο Σχολείων και Παιδείας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας για να λειτουργεί ως ιδιωτικό σχολείο. Αυτός είπε ότι δεν είχαν τα διαπιστευτήρια για πρόσβαση στο δίκτυο του υπουργείου από το κυβερνητικό δίκτυο της περιοχής του Ντίσελντορφ, αλλά γνώριζε ένα άτομο που εργαζόταν σε ξεχωριστό τμήμα και μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση σε λεπτομερείς πληροφορίες για το σχολείο. Ωστόσο, ο πληροφοριοδότης πρόσθεσε ότι το άτομο που είχε πρόσβαση σε πληροφορίες για ιδιωτικά σχολεία δεν θα ήταν δεκτικό να μοιραστεί τέτοιες πληροφορίες.

Το σημείωμα δείχνει ξεκάθαρα ότι το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας είχε μια πηγή εντός της περιφερειακής κυβέρνησης στο Ντίσελντορφ, μέρος της επαρχίας Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας της Γερμανίας.

Η έκθεση σημείωσε επίσης ότι πληροφορίες που ελήφθησαν από έναν ακόλουθο θρησκευτικών υποθέσεων που εργαζόταν στο ίδιο γενικό προξενείο βοήθησαν να εντοπιστούν έξι άτομα τουρκικής καταγωγής που συνδέονται με την ομάδα Γκιουλέν στην ίδια επαρχία. Προφανώς, ο ακόλουθος, ο οποίος εργάζεται για τη Θρησκευτική Διεύθυνση της Τουρκίας (Diyanet), κατασκόπευε τους επικριτές του Ερντογάν χρησιμοποιώντας τζαμιά και άλλες πλατφόρμες στην επαρχία και αργότερα μεταβίβασε τις πληροφορίες στα κεντρικά γραφεία της Diyanet στην Άγκυρα και τις μοιράστηκε επίσης με το Υπουργείο Εξωτερικών.

Οι πληροφορίες περιλαμβάνουν λεπτομερείς αναφορές για τη Förderverein Realschule Boltenheide e.V., μια γερμανική ένωση που μαζί με τους διαχειριστές της πιστοποιήθηκαν από δικαστήριο στο Σόλινγκεν τον Απρίλιο του 2010.

Η έκθεση αποκαλύπτει ότι η Τουρκική Πρεσβεία συνέλεξε όχι μόνο πληροφορίες ανοιχτού κώδικα για την ένωση και τους ανθρώπους που τη διοικούσαν, αλλά χρησιμοποίησε πράκτορες, κατασκόπους και πληροφοριοδότες από την τουρκική κοινότητα, ορισμένοι από τους οποίους εργάζονταν ως ιμάμηδες και άλλοι σε γερμανικά κυβερνητικά ιδρύματα.

«Διεξήχθη σωστή έρευνα στα άτομα [διαχειριστές της Förderverein Realschule Boltenheide e.V] μέσω τζαμιών και αξιωματούχων της DITIB, αλλά μαθεύτηκε ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμες πληροφορίες καθώς αυτά τα άτομα δεν είχαν καμία σχέση με τζαμιά ή αξιωματούχους της DITIB», σημειώνουν οι μυστικές υπηρεσίες. που έστειλε η πρεσβεία στο Βερολίνο στην Τουρκία.

Η Τουρκο-Ισλαμική Ένωση Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet İşleri Türk İslam Birliği, ή DITIB) είναι το γερμανικό παράρτημα του Diyanet της Τουρκίας. Λειτουργεί ως θρησκευτικός βραχίονας του ισλαμιστικού καθεστώτος του Ερντογάν, απασχολεί ιμάμηδες που αποστέλλονται από την τουρκική κυβέρνηση και χρηματοδοτείται από την Τουρκία.

 

Τα τζαμιά της Diyanet στην Ευρώπη εκτέθηκαν σε ένα σκάνδαλο το 2016, με Τούρκους ιμάμηδες να συλλαμβάνονται και να κατηγορούνται οτι κατασκοπεύουν επικριτές και αντιπάλους του καθεστώτος Ερντογάν. Το 2016 εμφανίστηκε ένα έγγραφο που έδειξε ότι η Diyanet παρακολουθούσε μέλη του κινήματος Γκιουλέν σε 38 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ελβετίας, της Ολλανδίας, της Γερμανίας, της Νορβηγίας και της Αυστρίας.

Τον Δεκέμβριο του 2016 η Τουρκία αναγκάστηκε να ανακαλέσει τον Γιουσούφ Ακάρ, τον ακόλουθο θρησκευτικών υποθέσεων στην τουρκική πρεσβεία στη Χάγη, αφού οι ολλανδικές αρχές τον κατηγόρησαν ότι συγκέντρωνε πληροφορίες για τους Γκιουλενιστές. Ομοίως, οι βελγικές αρχές απέρριψαν τις αιτήσεις βίζας 12 Τούρκων ιμάμηδων που επεδίωκαν να εργαστούν στη χώρα το 2017.

Η κυβέρνηση του κεντρικού γερμανικού κρατιδίου της Έσσης τερμάτισε τη συνεργασία της με την DITIB. «Οι αμφιβολίες για τη θεμελιώδη ανεξαρτησία της DITIB από την τουρκική κυβέρνηση δεν μπορούσαν να επιλυθούν», δήλωσε τότε ο υπουργός Πολιτισμού Alexander Lorz.

Το 2018 ο Ελβετός γενικός εισαγγελέας ξεκίνησε ποινική έρευνα για κατασκοπεία της τουρκικής κοινότητας της Ελβετίας από Τούρκους διπλωμάτες. Το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι οι κατηγορίες που περιγράφονται στην ποινική διαδικασία δεν ήταν διπλωματικά καθήκοντα και ότι ως εκ τούτου τα ενδιαφερόμενα άτομα δεν μπορούσαν να επωφεληθούν από την ασυλία. Δύο από αυτούς χρειάστηκε να φύγουν από την Ελβετία ως αποτέλεσμα της έρευνας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιβεβαίωσε τη συστηματική κατασκοπεία επικριτών της τουρκικής κυβέρνησης σε ξένο έδαφος από τουρκικές διπλωματικές αποστολές τον Φεβρουάριο του 2020. Ο Τσαβούσογλου είπε ότι Τούρκοι διπλωμάτες που έχουν διοριστεί σε πρεσβείες και προξενεία έχουν λάβει επίσημα οδηγίες από την κυβέρνηση να διεξάγουν τέτοιες δραστηριότητες στο εξωτερικό.

Οι κατασκοπευτικές δραστηριότητες από τις τουρκικές διπλωματικές αποστολές έχουν σοβαρές συνέπειες στο τουρκικό δικαστικό σύστημα για άτομα που καταγράφηκαν και καταγγέλθηκαν στην Τουρκία. Οδηγεί σε διοικητικές ή νομικές ενέργειες, τιμωρία συγγενών τους πίσω στην Τουρκία και κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This