Από 1/11 το νυχτερινό τιμολόγιο

Πότε συμφέρει η ένταξη σε αυτό - Πού να απευθυνθείτε

Must Read

Με τμηματικό ωράριο, που θα αρχίσει να ισχύει από την 1η Νοεμβρίου 2022 έως και την 30ή Απριλίου 2023, ξεκινά φέτος το οικιακό νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της επιχείρησης, αφορά τα προγράμματα Γ1Ν, myHome Online, myHome Enter, myHome Enter+ και myHome Open.

Συγκεκριμένα, το ωράριο χειμερινής περιόδου είναι:

· 15.00-17.00 και 02.00-08.00 για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο της ηπειρωτικής χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών

· 15.30-17.30 και 02.00-08.00 για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών

Στην περίπτωση που ένας καταναλωτής επιθυμεί νυχτερινό μετρητή. απαιτείται να επικοινωνήσει με τον ΔΕΔΔΗΕ ώστε να υποβάλει σχετική αίτηση και να καταβάλει 34 ευρώ πλέον ΦΠΑ, που αποτελεί τη συμμετοχή στις δαπάνες στις οποίες υποβάλλεται ο ΔΕΔΔΗΕ.

Πότε συμφέρει

Το τιμολόγιο αυτό συμφέρει όταν χρησιμοποιούνται ηλεκτρικές συσκευές που καταναλώνουν πολύ ρεύμα τις ώρες της μειωμένης χρέωσης, όπως αυτές φαίνονται παραπάνω. Συμφέρει σε κάθε περίπτωση αν η συνολική μας κατανάλωση, ημέρας και νύχτας, είναι πάνω από 800 kWh (κιλοβατώρες) το τετράμηνο ή μικρότερη των 800 kWh, εφόσον η κατανάλωσης της νύχτας είναι τουλάχιστον 150 kWh. Βεβαίως, υπάρχουν και αρκετές συσκευές, όπως, για παράδειγμα, ψυγεία, καταψύκτες κ.λπ., που λειτουργούν όλο το 24ωρο, οπότε μπορούμε να έχουμε σημαντική οικονομία έτσι κι αλλιώς.

Πώς μπορώ να μάθω το νυχτερινό ωράριο που ισχύει για το ακίνητό μου;

Μπορείτε να διαπιστώσετε εάν έχετε το τμηματικό ή το συνεχές ωράριο ελέγχοντας τον μετρητή της παροχής σας. Συγκεκριμένα, μπορείτε να παρατηρήσετε εάν από τις ώρες 15.00 έως 17.00 (από 1ης Νοεμβρίου έως 30 Απριλίου) ο μετρητής καταγράφει τις καταναλώσεις στον καταχωρητή (κοντέρ) με την ένδειξη Μ (μειωμένο τιμολόγιο) ή στον καταχωρητή (κοντέρ) με την ένδειξη Κ (κανονικό τιμολόγιο). Για να ενημερωθείτε σχετικά με το αν έχετε ενταχθεί στο συνεχές ή στο τμηματικό ωράριο μπορείτε να απευθυνθείτε στο αρμόδιο γραφείο εξυπηρέτησης για Υπηρεσίες Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, στο οποίο ανήκει το ακίνητο.

Είμαι νέος χρήστης (ενοικιαστής/ιδιοκτήτης) ακινήτου. Πώς μπορώ να μάθω αν έχω νυχτερινό ρεύμα;

Α) Ελέγχοντας τον λογαριασμό που λαμβάνετε:
Στην πίσω όψη του εκκαθαριστικού λογαριασμού, στην ενότητα «Αναλυτικά οι χρεώσεις», εμφανίζεται αναλυτικά «πάγια χρέωση νύχτας» και ακριβώς από κάτω η χρέωση των κιλοβατωρών (kWh) που έχουν καταναλωθεί τις ώρες του νυχτερινού. Στον πίνακα με τις ενδείξεις μετρητή εμφανίζονται αναλυτικά οι ενδείξεις του μετρητή, όπου εμφανίζεται ο ΚΩΔΙΚΟΣ 12 που αφορά την κατανάλωση νύχτας.

Β) Ελέγχοντας τον μετρητή της παροχής:
Μπορείτε να δείτε εάν διαθέτετε μετρητή διπλής εγγραφής, δηλαδή αν υπάρχουν δύο κοντέρ στον μετρητή σας. Το ένα φέρει την ένδειξη Κ και το άλλο την ένδειξη Μ. Στη συνέχεια να παρατηρήσετε εάν τις ώρες εφαρμογής του νυχτερινού τιμολογίου ο μετρητής σας καταγράφει τις καταναλώσεις στον καταχωρητή (κοντέρ) με την ένδειξη Μ.

Γ) Ελέγχοντας τον πίνακα εγκατάστασης της οικίας:
Σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει ένα ενδεικτικό λαμπάκι στον πίνακα εγκατάστασης της οικίας, η οποία συνδέεται με τον αγωγό πρόσθετης εξυπηρέτησης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This