Φοροδιαφυγή άνω του 1.000.000 ευρώ σε τρία χρόνια σε ψητοπωλείο στα Χανιά!

Οι αποδείξεις και οι δήθεν ζημιές

Must Read

Ασύλληπτο είναι το εύρος της φοροδιαφυγής που εντόπισαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε ψητοπωλείο στα Χανιά, όπου απ’ ότι φαίνεται είχαν… ξεχάσει τι σημαίνει να κόβεις απόδείξεις!

Ο έλεγχος των Αρχών έφερε στο φως τα όσα συνέβαιναν στο ψητοπωλείο που βρισκόταν στην κεντρική πλατεία των Χανίων, στο οποίο δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις συνολικής αξίας 1,1 εκατ. ευρώ!

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, που είναι ανοιχτή μόλις πέντε χρόνια, δεν έκοβε αποδείξεις στις παραγγελίες, δήλωνε ζημιές που δεν υπήρχαν και από την πρώτη ημέρα η επιχείρηση λειτουργούσε χωρίς την χρήση Φορολογικού Ηλεκτρονικού Μηχανισμού!

Ειδικότερα, οι ελεγκτές έκαναν φύλλο και φτερό τα φορολογικά δεδομένα των χρήσεων 2018, 2019 και 2020, και διαπίστωσαν τα εξής:

Πρώτον, από τα στοιχεία των υποβληθεισών δηλώσεων προέκυπταν μηδαμινά ακαθάριστα έσοδα και ζημιές σωρευτικά άνω των 90.000 ευρώ για τις τρεις αυτές χρήσεις.

Δεύτερον, επισκεπτόμενοι την επιχείρηση, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ διαπίστωσαν ότι η επιχείρηση λειτουργούσε χωρίς την χρήση Φορολογικού Ηλεκτρονικού Μηχανισμού, από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της!

Τρίτον, τα δεδομένα των ψηφιακών πλατφορμών παραγγελιοληψίας τέθηκαν στον ειδικό αλγόριθμο προς επεξεργασία και σύγκριση με τις εκδοθείσες αποδείξεις. Διαπιστώθηκε ότι, συνολικά, σε 137.000 παραγγελίες, δεν είχαν εκδοθεί Αποδείξεις Λιανικών Συναλλαγών, συνολικής αξίας 1,1 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε ΦΠΑ 143.000 ευρώ!

Πλέον των προστίμων και προσαυξήσεων, που έχουν ήδη επιβληθεί στην επιχείρηση, οι ελεγκτές συνεχίζουν την έρευνα και σε άλλα φορολογικά δεδομένα της επιχείρησης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This