Θεοδωρίδου: Τα επικαιροποιημένα εμβόλια ικανά να αντιμετωπίσουν και μεταλλάξεις που δεν έχουν εκδηλωθεί

Πραγματοποιήθηκε η παραλαβή των παιδικών εμβολίων της Ρfizer για την Covid-12 - Προσεχώς οι ανακοινώσεις για τη διάθεσή τους

Must Read

Το γεγονός ότι μέσα στο 2022 αυξήθηκαν τα κρούσματα με Covid-19 στα παιδιά, ένεκα της επικράτησης της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορωνοϊού, τόνισε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου κατά τη διάρκεια της σημερινής, έκτακτης ενημέρωσης για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος έναντι της πανδημίας Covid-19.

Η κα Θεοδωρίδου πρόσθεσε ότι παρατηρήθηκε και στη χώρα μας αύξηση προσέλευσης παιδιών στα επείγοντα εξωτερικά ιατρεία. Αναφέρθηκε δε σε μια μελέτη του «Nature», σύμφωνα με την οποία τα επικαιροποιημένα εμβόλια μπορούν να αντιμετωπίσουν και μεταλλάξεις που ακόμη δεν έχουν εκδηλωθεί. Με βάση, εξάλλου, τις ανακοινώσεις του ΠΟΥ, από τη στιγμή που οι νέες παραλλαγές είναι τμήμα της μετάλλαξης Όμικρον, δεν υπάρχει λόγος να χαρακτηριστούν ως παραλλαγές ιδιαίτερης μέριμνας.

Η κ. Θεοδωρίδου είπε, επίσης, ότι η Εθνική Επιτροπή έχει γνωμοδοτήσει υπέρ της αναμνηστικής δόσης στα παιδιά 5-11 ετών που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, τρεις μήνες μετά τον εμβολιασμό τους. Συστήνει δε τον εμβολιασμό σε παιδιά από 6 μηνών έως 4 ετών, ειδικά αν έχουν υποκείμενα νοσήματα ή ανοσοκαταστολή.

Κατόπιν, επισήμανε πως ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό και τη γρίπη είναι αναγκαίος, ενώ σημείωσε πως δεν αναμένονται νέα εμβόλια για τις παραλλαγές. «Ο έγκαιρος εμβολιασμός με την αναμνηστική δόση είναι σημαντικότερος από τον τύπο του εμβολίου που θα χρησιμοποιηθεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Περισσότεροι από 21.000.000 εμβολιασμοί

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους σημείωσε πως έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 21 εκατ. εμβολιασμοί και το 72,7% του γενικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως. «Συνεχίζουμε τους καταδρομικούς εμβολιασμούς ακόμα και σε μικρά νησιά», πρόσθεσε.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι «παραλάβαμε τα εμβόλια για τα παιδιά 6 μηνών έως 4 ετών», σημειώνοντας ότι η διάθεση τους θα αρχίσει προσεχώς και η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

  • Παρακολουθήστε την ενημέρωση:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This