Νέα αναθεώρηση του πληθωρισμού για το 2022 στο 10%!

Πώς επηρεάζονται οι ασφαλιστικές εισφορές

Must Read

Με διψήφιο ποσοστό πληθωρισμού θα κλείσει τελικά το 2022, που εκτιμάται ότι θα φτάσει σε επίπεδο έτους το 10%, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Το τελικό σχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού, που θα κατατεθεί έως τις 20 Νοεμβρίου, θα περιλαμβάνει αναθεώρηση των προβλέψεων του προσχεδίου για 8,8% ετήσιο πληθωρισμό το 2022, αλλά και το 2023. «Θα έχουμε υψηλό πληθωρισμό φέτος, εκτιμούμε πως θα τείνει προς το 10%, και έναν πληθωρισμό που θα είναι επίμονος και την επόμενη χρονιά» αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας πως «δεν είμαστε σε αυτή τη θέση, να λέμε πως ο πληθωρισμός πάει για αποκλιμάκωση λόγω της βουτιάς του Οκτωβρίου που ανακοίνωσε η Eurostat». «Θα έχουμε συρρίκνωση του ρυθμού αύξησης του πληθωρισμού το 2023, αλλά έρχεται πάνω σε μια αύξηση φετινή» εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών.

Ωστόσο, η νέα αναθεώρηση του στόχου για τον φετινό πληθωρισμό δημιουργεί νέα δεδομένα τόσο στις συντάξεις όσο και στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών. Συγκεκριμένα, η αύξηση των συντάξεων από τις αρχές του έτους θα πρέπει να είναι στο 7,5% αντί του 7% που είχε υπολογιστεί με βάση τις εκτιμήσεις για τη φετινή ανάπτυξη του 5,3% και του πληθωρισμού 8,8%. Παράλληλα, η αύξηση στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, που επηρεάζονται και αυτές από τον πληθωρισμό, εκτιμάται ότι θα ανέβουν στο 10% αντί του 9% που υπολογιζόταν αρχικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This