Φρίκη στα Πετράλωνα: «Επηρεάστηκαν από τρίτο τα παιδιά», είπε ο πατέρας –  «Έπεσε από τα σύννεφα» η μητέρα

Το προφίλ των γονέων των παιδιών που τους κατήγγειλαν για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση – Ασύλληπτες αποκαλύψεις

Must Read

Πατέρας, θείος αλλά και άγνωστοι, βίαζαν και κακοποιούσαν σεξουαλικά δύο αδέλφια από τα Πετράλωνα, όπως κατήγγειλαν τα ίδια για δεύτερη φορά, υπό την ανοχή και γνώση της μητέρας τους, ενώ προκαλούν σοκ τα όσα ισχυρίζονται, ότι και άλλα παιδιά κακοποιούνταν στο σπίτι συγγενικού τους προσώπου που τα πήγαιναν.




Η φρικιαστική αυτή υπόθεση έχει προκαλέσει πάρα πολλά ερωτήματα και για τη σαπίλα της κοινωνίας μας, αλλά και για την αδράνεια που φαίνεται να έχουν επιδείξει οι Αρχές, καθώς η πρώτη καταγγελία των παιδιών (17 και 22 ετών σήμερα) είχε γίνει το 2017 και η ιατροδικαστική εξέταση έγινε το 2018, σχεδόν δύο χρόνια μετά την τελευταία καταγγελλόμενη κακοποίηση!




Η δικηγόρος Δήμητρα Πλαστήρα, η οποία εκπροσωπεί τη μεγαλύτερη από τα τρία αδέρφια, την 22χρονη (σήμερα) κοπέλα, περιέγραψε σχετικά στην ΕΡΤ:

«Η υπόθεση έχει ξεκινήσει το 2017 από μία καταγγελία που έγινε στην Εισαγγελία Ανηλίκων, όταν για πρώτη φορά μίλησε ο 17χρονος. Ο εφιάλτης των βιασμών έχει ξεκινήσει για το κάθε παιδί από πολύ μικρή ηλικία, για το συγκεκριμένο αγόρι στη Β’ δημοτικού όταν ήταν 7 χρονών. Το παιδί μίλησε για το τι βίωνε στον άνθρωπο που στάθηκε σε όλη την οικογένεια, και έκανε κάποια μαθήματα στα παιδιά. Ο άνθρωπος αυτός το ανέφερε στη μητέρα και της είπε ότι εφόσον δεν το γνωρίζει, γιατί όλοι θεωρούσαν ότι κάτι συμβαίνει, αυτά πρέπει να καταγγελθούν. Τα παιδιά δεν κινούνταν φυσιολογικά. Η κινησιολογία τους έδειχνε ότι έχουν εκτεθεί σεξουαλικά. Τέλος Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου του 2018 διατάχτηκε παιδοψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για το ανήλικο παιδί. Στο μεταξύ και η πιο μικρή κόρη, σήμερα είναι κάτω των 12 ετών, είπε ότι κι αυτή είχε δεχτεί σεξουαλική κακοποίηση. Τα παιδιά πέρασαν από τους πέντε ψυχιάτρους και μετά από αυτό το επόμενο βήμα ακολούθησε κλήση των θυμάτων και όλων εμπλεκομένων στη ΓΑΔΑ, το 2018, για να ξεκινήσουν οι καταθέσεις. Τα παιδιά όλο αυτό το διάστημα παραμένουν με την μητέρα, ο πατέρας έχει αποχωρήσει. Το αγόρι είχε παρατηρήσει ότι βιντεοσκοπούνταν οι βιασμοί και ότι είχαν δει και άλλα παιδιά να κακοποιούνται πριν από αυτά. Τα παιδιά έφυγαν όταν ενηλικιώθηκε η μεγάλη, το 2019 και τότε καταγγέλλει και αυτή ότι είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση. Φεύγει και το ανήλικο παιδί και από το 2020 μένει στο σπίτι και φιλοξενείται στην οικογένεια του ανθρώπου που του στάθηκε. Μένει στο σπίτι, το μικρότερο παιδί με τη μητέρα. Η ιατροδικαστική εξέταση έγινε το 2018 δύο χρόνια και κάτι μετά από την τελευταία καταγγελλόμενη κακοποίηση. Ο ιατροδικαστής αποφαίνεται ότι μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα δεν μπορεί να επιβεβαιώσει, ούτε όμως να απορρίψει το γεγονός ότι μπορεί να έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση».




Οι γονείς τότε απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο μοναδικός περιοριστικός όρος που επιβλήθηκε στον πατέρα, είναι να μην πλησιάζει και να μην έχει επικοινωνία με τα ανήλικα παιδιά!

Η δεύτερη καταγγελία των παιδιών, έγινε τον Μάιο του 2022, όταν και κατέθεσαν μήνυση κατά της μητέρας τους για συγκάλυψη της φρίκης. Είπε η κ.Πλαστήρα:

«Τον Μάιο του 2022 τα παιδιά, έχουν καταθέσει μήνυση κατά της μητέρας για συγκάλυψη και συνενοχή των όσων βίωναν. Περίμεναν και περίμεναν τόσο χρονικό διάστημα μήπως αυτεπάγγελτα επιληφθεί η δικαιοσύνη, κατόπιν όλων αυτών που έχουν καταθέσει και κατά της μητέρας. Δυστυχώς όμως τα άφησε υπό την γονική μέριμνα των γονέων αυτών και τα παιδιά είδαν και απόειδαν και λένε θα κάνουμε και αυτή την κίνηση εμείς».




Το προφίλ των γονέων – Μήνυση κατά του εκπαιδευτικού

Σύμφωνα με την εκπομπή «το Πρωινό» τα προφίλ των δύο γονέων, έχουν ως εξής:

Ο πατέρας είναι 50 ετών (σήμερα), γνωστός επιχειρηματίας στην περιοχή και δραστηριοποιείται στον κλάδο των τροφίμων με δική του επιχείρηση και πολλούς υπαλλήλους. Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Στην κατάθεση που έδωσε στις Αρχές στην προηγούμενα καταγγελία, αρνήθηκε τα πάντα, ενώ ισχυρίστηκε πως τα παιδιά του «επηρεάστηκαν» από ένα τρίτο πρόσωπο και συγκεκριμένα τον συγγραφέα-εκπαιδευτικό.




Μάλιστα, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ, ο πατέρας κατέθεσε μήνυση εναντίον του εκπαιδευτικού για συκοφαντική δυσφήμιση (θα εκδικαστεί τις προσεχείς ημέρες)! Ωστόσο, ο 17χρονος καταγγέλλει πως ακόμα και σήμερα τον ενοχλεί ο πατέρας του.

Σε ότι αφορά τη μητέρα των παιδιών, είναι κοντά στα 50 και ασχολείται με τα οικιακά και στην κατάθεσή της ισχυρίστηκε ότι «δεν είχε υποψιαστεί τίποτα» και πως «έπεσε από τα σύννεφα»!

Τα παιδιά της όμως, την κατηγορούν ότι ήταν παρούσα σε βιασμούς και κακοποιήσεις και πως ήξερε τι συνέβαινε. Μάλιστα, φέρεται να περιέγραφε στη γειτονιά τα όσα συνέβαιναν παρουσιάζοντας τα ως… κανονικότητα, σε σημείο να φτάσουν να το πιστεύουν και τα ίδια τα παιδιά, θεωρώντας το ως κάτι φυσιολογικό που συμβαίνει μέσα σε κάθε σπίτι!




Οι καταγγελίες για τα άλλα παιδιά και οι αλλοδαποί

Τα αδέρφια έχουν κάνει καταγγελίες και για βιασμούς και κακοποιήσεις και άλλων παιδιών, οι οποίες όμως ποτέ δεν ερευνήθηκαν. Τις επανέλαβε στον ΑΝΤ1 η δικηγόρος της μεγάλης κόρης Δήμητρα Πλαστήρα, λέγοντας ότι ο 17χρονος υποστηρίζει πως είχε δει και άλλα παιδιά να κακοποιούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αγόρι ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του πως 17 άτομα, εκτός από τον πατέρα του και τον θείο του, τον έχουν κακοποιήσει στα όργια που διοργάνωνε ο πατέρας του:

«Έχω βιώσει την σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα μου, από το θείο μου, όπως και από άλλα 17 άτομα, Έλληνες και αλλοδαπούς που συμμετείχαν σε όργια τα οποία ο ίδιος ο “πατέρας” μου διοργάνωνε και στα οποία αφού με βίαζε πρώτα αυτός, εν συνεχεία με πέταγε στους άλλους συμμετέχοντες σε αυτά».




(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This