Βασίλης Παπαθεοδώρου: Χρειαζόταν πρωτογενές υλικό για νέο βιβλίο, υποστηρίζει ο δικηγόρος του συγγραφέα

«Δεν υπήρξε ποτέ καμία καταγγελία, υπόνοια ή νύξη ότι έχει εξωτερικεύσει σε οποιαδήποτε στιγμή έστω ένα βλέμμα σε ανήλικο παιδί»

Must Read

«Δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ έστω για βλέμμα σε ανήλικο παιδί», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο Σταυρος Γεωργόπουλος, δικηγόρος του πολυβραβευμένου συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Βασίλη Παπαθεοδώρου, ο οποίος συνελήφθη για παιδική πορνογραφία, προσθέτοντας πως ο πελάτης του «ήθελε να έχει πρωτογενές υλικό» για τη συγγραφή του νέου του βιβλίου!

Ο κος Γεωργόπουλος, ο οποίος μίλησε στο Live News, τόνισε πως ο προφυλακισμένος συγγραφέας πως είχε σκοπό να συγγράψει κάτι με καταγγελτικό πρόσημο ως προς αυτές τις συμπεριφορές σεξουαλικής κακοποίησης. «Δεν υπήρξε ποτέ καμία καταγγελία, υπόνοια ή νύξη ότι έχει εξωτερικεύσει σε οποιαδήποτε στιγμή έστω ένα βλέμμα σε ανήλικο παιδί. Ο ίδιος εξέφρασε την απέχθεια και αποστροφή του σε σχέση με το υλικό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κατόπιν, συμπλήρωσε ότι «η θεματολογία του αφορούσε ζητήματα κομβικής σημασίας και ιδιαίτερης απαξίας όπως ξενοφοβία, ρατσισμό, σχολικό εκφοβισμό. Με σκοπό να συγγράψει κάτι με καταγγελτικό πρόσημο ως προς αυτές τις συμπεριφορές σεξουαλικής κακοποίησης, ήθελε να έχει πρωτογενές υλικό». Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο δικηγόρος του Βασίλη Παπαθεοδώρου αναρωτήθηκε: «Κρατήσαμε το θέμα στα παλαιά τα θεσμικά για να κριθεί η υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες. Τι προέκυψε ξαφνικά και δημοσιοποιήθηκε το θέμα;».

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Θυμίζομε πως Βασίλης Παπαθεοδώρου, ο οποίος διώκεται για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, βρίσκεται από τις 18 Οκτωβρίου 2022 προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης, έπειτα από δικογραφία που σχημάτισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. Σε βάρος του ασκήθηκε από τον εισαγγελέα δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή, όπου ισχυρίστηκε πως μάζευε υλικό για το επόμενο βιβλίο του, χωρίς, ωστόσο, να πείσει κανέναν, κρίθηκε προφυλακιστέος.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This