Μαίνεται η φωτιά στο Παπίκιο Όρος: Ζητήθηκε η συνδρομή του Στρατού

Μάχη με τις φλόγες και στη βουλγαρική πλευρά, όπου πέρασε η πυρκαγιά

Must Read

Μετά τις αποκαλύψεις για την αδράνεια της πολιτείας (με τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου έληξαν και οι συμβάσεις των πυροσβεστικών ελικοπτέρων) στο ζήτημα της πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 22 Οκτωβρίου στο Παπίκιο όρος της Ροδόπης και ακόμα μαίνεται, τα πράγματα δεν φαίνεται να καλυτερεύουν.

Σύμφωνα με το xronos.gr οι φλόγες ξέφυγαν τόσο προς τον δασικό όγκο της Ροδόπης, όσο και στη βουλγαρική πλευρά, κάτι που επιβεβαίωσαν και οι Αρχές της γειτονικής χώρας, που δίνουν επίσης μεγάλη μάχη από χθες, για να μην καταστραφεί ο μεγάλος δασικός όγκος.

Συνδρομή του Στρατού

Τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα του Στρατού, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Παπίκιο Όρος, ζήτησε ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, ο οποίος είπε πως επικοινώνησε με τον Υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά.

«Είχα διαδοχικές επικοινωνίες με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και τον ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας επιπλέον εναέρια και επίγεια μέσα για την άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς του Παπικίου Όρους. Ευχαριστώ τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο για την άμεση ανταπόκρισή του και τον ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου ο οποίος μεταβαίνει αύριο στη Ροδόπη, για να συντονίσει ο ίδιος τις επιχειρήσεις».

Μάχη με τις φλόγες και στη βουλγαρική πλευρά

Εν τω μεταξύ, η φωτιά επεκτάθηκε και στην πλευρά της Βουλγαρίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Εσωτερικών της γειτονικής χώρας, το οποίο ανέφερε ακόμη πως 22 πυροσβέστες από το Podkova, το Kurdjali, το Momchilgrad και το Djebel εστάλησαν το βράδυ της Τετάρτης για να καταπολεμήσουν τη φωτιά στο όρος Veykata, ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχει και ένα ελικόπτερο.

Το Υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας ανακοίνωσε επίσης ότι ένα ελικόπτερο Mi-17 της Πολεμικής Αεροπορίας συμμετείχε στην κατάσβεση στην περιοχή Kardzhali (σ.σ. στην ανατολική πλευρά της οροσειράς της Ροδόπης).

*φωτογραφία από xronos.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This