Υπό διάλυση τα ΕΛ.ΤΑ., καθυστερούν πληρωμές πελατών

Η επιχείρηση αντιμετωπίζει βαθύτερα και σοβαρότερα προβλήματα, που ενδεχομένως να σχετίζονται με έλλειψη ρευστότητας στην εταιρία

Must Read

Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται πλέον σχετικά με την εύρυθμη ή μη λειτουργία των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Λίγες μέρες μετά την αλλαγή διοίκησης στα ΕΛ.ΤΑ. με αφορμή το σκάνδαλο Πάτση, η «δημοκρατία» έχει στα χέρια τις καταγγελίες για… περίεργες καθυστερήσεις στις πληρωμές πελατών της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, επιχειρηματίας από το κέντρο της Αθήνας κατήγγειλε ότι τα ΕΛ.ΤΑ., χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, από τη Δευτέρα έως το μεσημέρι της Πέμπτης δεν απέδωσαν στην εταιρία του χρήματα τα οποία είχε εισπράξει μέσω αντικαταβολών. Οταν επικοινώνησε με υπάλληλο των ταχυδρομείων σε υποκατάστημα του κέντρου της Αθήνας, η ανεπίσημη ενημέρωση την οποία έλαβε ήταν ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε πρόβλημα που παρουσιάστηκε στη διασύνδεση των ΕΛ.ΤΑ. με τις τράπεζες. Ακόμα χειρότερα, του μετέφερε την πληροφορία ότι το πρόβλημα δεν ήταν μεμονωμένο, αλλά αφορούσε και άλλους πελάτες των ταχυδρομείων, ενώ είχε παρουσιαστεί ξανά πριν από διάστημα ενός με δύο μηνών.

Σε επικοινωνία της «δημοκρατίας» με εκπρόσωπο των ΕΛ.ΤΑ., η απάντηση ήταν… παντελής άγνοια και, συγκεκριμένα, ότι δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη της διοίκησης κανένα απολύτως πρόβλημα λειτουργίας.

Το τι πραγματικά συνέβη και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σταμάτησαν επί σειρά ημερών να καταβάλλουν τα χρήματα που είχαν εισπράξει, μένει να διευκρινιστεί. Από τη μια πλευρά, δεν είναι διόλου απίθανο τα ΕΛ.ΤΑ. να αντιμετωπίζουν ακόμη τις συνέπειες της πολύ σοβαρής κυβερνοεπίθεσης που δέχτηκαν την περασμένη άνοιξη. Υπενθυμίζεται ότι για διάστημα 17 ημερών, από τις 20 Μαρτίου έως τις 7 Απριλίου, η εταιρία σχεδόν είχε… κατεβάσει ρολά, καθώς χάκερ είχαν καταφέρει να εισβάλουν στα πληροφοριακά συστήματα, ζητώντας να τους καταβληθούν λύτρα μέσω κρυπτονομίσματος.

Από την άλλη πλευρά, οφείλουμε να σημειώσουμε πως εκτιμάται ότι η παραίτηση-καρατόμηση του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛ.ΤΑ. Γιώργου Κωνσταντόπουλου λόγω εμπλοκής στο σκάνδαλο Πάτση ήταν απλά η αφορμή, καθώς η επιχείρηση αντιμετωπίζει βαθύτερα και σοβαρότερα προβλήματα, που ενδεχομένως να σχετίζονται με έλλειψη ρευστότητας στην εταιρία. Εκτός από το 1.000.000 ευρώ προς τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Γρεβενών, τα ΕΛ.ΤΑ. αποκαλύφτηκε επίσης ότι είχαν μοιράσει απλόχερα άλλα 287.000 ευρώ στην έτερη στενή συνεργάτιδα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Ρεβέκκα Πίτσικα, για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών όσον αφορά την κάλυψη 56-70 θέσεων συμβούλων και ειδικών συνεργατών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This