Απόλυτος εξευτελισμός της Ελλάδας: Η Τουρκία απαγόρευσε στον Απ. Τζιτζικώστα την είσοδο στη χώρα γιατί το όνομά του έμοιαζε με άλλο!

«Απαράδεκτο» χαρακτήρισε το γεγονός ο Απ.Τζιτζικώστας - Εμμένει στην απόφασή του να επιστρέψει στην Ελλάδα

Must Read

Απίστευτο είναι το θράσος της Τουρκίας απέναντι στην χώρα μαςμε αφορμή την απαγόρευση της εισόδου στην Τουρκία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Αρχικά, οι Τούρκοι δεν έδιναν κάποια δικαιολογία για το γεγονός ότι κράτησαν για έξι ώρες τον κ. Τζιτζικώστα στο λιμάνι της Σμύρνης.  Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Anadolu, oi Τούρκοι επιβεβαιώνουν το περιστατικό και ισχυρίζονται με απίστευτη προκλητικότητα ότι τον άφησαν να περιμένει τόσες ώρες…καταλάθος λόγω ενός… τεχνικού προβλήματος (!) προβάλλοντας την απίστευτη δικαιολογία πως το όνομα του έμοιαζε με κάποιο άλλο όνομα που απαγορεύεται να εισέλθει στην Τουρκία!




Σύμφωνα πάντα με το Anadolu, οι τουρκικές αρχές ενημέρωσαν τον κ. Τζιτζικώστα ότι αφού επιλυθεί το πρόβλημα θα μπορούσε να μπει στη Σμύρνη, ο ίδιος ωστόσο αρνήθηκε και είπε ότι έχει αποφασίσει να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Για άλλη μια φορά η Τουρκία προχωρά στον απόλυτο εξευτελισμό της Ελλάδας ο οποίος γίνεται ακόμα χειρότερος με τις γελοίες δικαιολογίες που επικαλούνται οι Τούρκοι για την απίστευτη πρόκληση κατά της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.

Για το περιστατικό τοποθετήθηκε και ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας,  με ανάρτησή του στο Twitter κάνοντας λόγο για «απαράδεκτο» γεγονός. 

«Σας ευχαριστώ για τη συμπαράστασή σας. Μετά από ενέργειες της ΕΕ και της ελληνικής πλευράς, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να άρει την απαράδεκτη απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία. Παρόλα αυτά εμμένω στην απόφασή μου να αναχωρήσω αμέσως από τη χώρα και να επιστρέψω στην Ελλάδα», γράφει στην ανάρτησή του.

Ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφθηκε τη γειτονική χώρα με ευρωπαϊκή ιδιότητα, συγκεκριμένα ως αντιπρόεδρος της επιτροπής των περιφερειών και του προέδρου της Ευρωμεσογειακής Επιτροπής ARLEM στην Ευρωμεσογειακή Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των περιφερειαρχών.

Με τον Απόστολο Τζιτζικώστα  επικοινώνησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε ανάρτησή του στο twitter o κ. Θεοδωρικάκος κάνει λόγο για «απίστευτη προκλητικότητα». 

«Επικοινώνησα με τον Απόστολο Τζιτζικώστα για να εκφράσω την αγανάκτησή μου για την περιπέτεια στην οποία υποβάλλεται από το πρωί,από τις τουρκικές αρχές. Είναι σαφές οτι η προκλητικότητα του καθεστώτος της γειτονικής χώρας ξεπερνάει κάθε όριο, απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και στην Ε.Ε».

Δείτε επίσης: Νέα πρόκληση από τους Τούρκους: Απαγόρευσαν στον Απόστολο Τζιτζικώστα την είσοδο στη χώρα
 
Υπουργείο Εξωτερικών: Παράνομη και καταχρηστική η απαγόρευση εισόδου Τζιτζικώστα στην Τουρκία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This