Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Must Read

Με βάση τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία που εξέτασε και ανέλυσε η ΕΜΥ δεν προκύπτει ουσιώδης διαφοροποίηση από το ήδη εκδοθέν έκτακτο δελτίων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Με βάση τα νεότερα δεδομένα το Σάββατο (05-11-2022) τα ισχυρά και κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν: α) από το πρωί το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, β) από το μεσημέρι το νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, γ) από το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, την ανατολική Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και δ) κατά τη διάρκεια της νύχτας την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), όλη τη Θεσσαλία και την Εύβοια.

Ο ΔΕΙΚΤΗΣ EFI ( Extreme Forecast Index) για την βροχόπτωση το Σαββατο έως τις 24:00 UTC στον ακόλουθο χάρτη:

Σημειώνουμε ότι οι τιμές EFI πάνω από 0,8 (ανεξάρτητα από το πρόσημο) συνήθως υποδηλώνουν ότι είναι πιθανόν να έχουμε ακραίο καιρό.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΥΨΗ ΥΕΤΟΥ ΑΝΑ 6 ΩΡΟ – ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Στο σύνδεσμο για το βίντεο καταγράφονται τα ύψη υετού ανά 6ωρο. Διακρίνεται ότι η Αττική θα επηρεαστεί κατά διαστήματα από αργά το βράδυ του Σαββάτου έως το μεσημέρι της Κυριακής (06-11-2022), ενώ στην υπόλοιπη χώρα την Κυριακή ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται: α) μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, β) μέχρι το απόγευμα στην ηπειρωτική χώρα (πλην της Θράκης), γ) από τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τις Σποράδες και δ) από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.

Ο ΔΕΙΚΤΗΣ EFI ( Extreme Forecast Index) για την βροχόπτωση την Κυριακή έως τις 24:00 UTC στον ακόλουθο χάρτη:

Στον νέο χάρτη του EFI διακρίνονται οι περιοχές των ακραίων τιμών υετού με βάση τις κλιματικές παραμέτρους κάθε περιοχής. Στα νοτιοδυτικά τμήματα της Κρήτης υπάρχουν ενδείξεις κοντά στο κόκκινο, στην Αττική καθώς επίσης στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και την ανατολική Θεσσαλία.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και στις υπόλοιπες περιοχές , οι οποίες αν και δεν θα δεχτούν τόσο μεγάλα ύψη βροχής , τα φαινόμενα θα έχουν μεγάλες ραγδαιότητες κυρίως μέχρι τις απογευματινές ώρες της Κυριακής. Επισημαίνονται ως περιοχές ιδιαίτερης προσοχής η Δυτική Κρήτη, η νότια Πελοπόννησος και τμήμα του Ανατολικού Αιγαίου Δωδεκανήσου.

Συστήνουμε να λαμβάνετε υπόψη σας τις οδηγίες της ΓΓΠΠ για τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Ανά 12ωρο η ΕΜΥ θα λαμβάνει υπόψη της όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και μετά από  αξιολόγησή τους, θα επικαιροποιεί τα ειδικά δελτία πρόγνωσης και προειδοποιήσεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This