Εκδηλώσεις στην Μυτιλήνη για την επέτειο των 110 ετών από την απελευθέρωση

Must Read

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, η Μυτιλήνη τιμά τα 110 χρόνια από την απελευθέρωση της από τον Οθωμανικό ζυγό.

Στις εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν την Τρίτη το πρωί με την ύψωση της Ελληνικής σημαίας από το Δήμαρχο της πόλης στον κεντρικό πύργο του κάστρου της Μυτιλήνης σε ανάμνηση των γεγονότων του 1912, θα παραστεί ο Υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς. Θα ακολουθήσει δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Μυτιλήνης και το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη μεγάλη πολιτική και στρατιωτική παρέλαση. Στη διάρκεια της θα πετάξει πάνω από τη Μυτιλήνη, σχηματισμός αεροσκαφών. Στις εκδηλώσεις θα παραστεί και ο Στρατηγός Διοικητής της ΑΣΔΕΝ.

Την Τρίτη επίσης πανηγυρίζουν εκατοντάδες – κυριολεκτικά – εκκλησιές και παρεκκλήσια σε όλο το νησί, που είναι αφιερωμένα στους Στρατηγούς Αρχαγγέλους. Κυριολεκτικά στη Λέσβο δεν υπάρχει χωριό ή κωμόπολη χωρίς θρησκευτικό χώρο αφιερωμένο στους Ταξιάρχες. Επίκεντρο των θρησκευτικών εορτασμών το προσκύνημα της Μονής των Ταξιαρχών στο Μανταμάδο, της Μονής των Ταξιαρχών στο Λειμώνα της Καλλονής και του Ναού των Ταξιαρχών στο προάστιο Ταξιάρχες (Καγιάνι) της Μυτιλήνης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This