Αύριο η 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για τη λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Must Read

Παραλύει αύριο ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας από την 24ωρη γενική απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντίστοιχα, με κύριο αίτημα τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά αγαθά, ενώ απευθύνουν κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, ενώ στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Η ΓΣΕΕ επισημαίνει: «Οι οριζόντιες παροχές με προεκλογικό άρωμα δεν λύνουν το πρόβλημα.

Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή, είναι απαραίτητες η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλους τους κλάδους της οικονομίας».

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Μετ’ εμποδίων θα διεξάγονται αύριο και οι μετακινήσεις λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία. Ειδικότερα, μεταξύ 09.00 και 17.00 θα κινηθεί ο ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ – γραμμή 1), μεταξύ 9.30 και 15.30 το μετρό (γραμμές 2, 3) και 09.00 με 21.00 τα λεωφορεία (ΟΑΣΑ) και τα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ). Χειρόφρενο τραβούν και τα ταξί, ενώ δεμένα θα παραμείνουν όλο το 24ωρο τα πλοία στα λιμάνια. Δημόσιο – Μέσα ενημέρωσης. Στην απεργία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, νοσοκομεία, σχολεία, πολεοδομίες, νομαρχίες και δήμοι, ενώ τη συμμετοχή των δημοσιογράφων αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ από τις 05.00 της Τετάρτης έως τις 05.00 της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημοτικά ραδιόφωνα, γραφεία Τύπου. Τέλος, στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι λιμενεργάτες έπειτα από απόφαση της ΟΜΥΛΕ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This