Ειδικό δικαστήριο: Τρέμει τη «θεία δίκη» για τον Γιάννη Αγγέλου η Τσατάνη!

Must Read

Για δεύτερη μέρα κατέθετε στο ειδικό δικαστήριο η πρώην εισαγγελέας εφετών Γεωργία Τσατανη, η οποία έχει καταγγείλει τον Δ. Παπαγγελόπουλο για παρεμβάσεις,  όταν χειριζόταν δικογραφία με κεντρικό πρόσωπο τον αποβιώσαντα επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο το 2015.

Για άλλη μια φορά όμως, μάρτυρας κατηγορίας τον Παπαγγελόπουλο μετατράπηκε σε «απολογούμενο», επιβεβαιώνοντας την προειδοποίηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού, όταν από το βήμα της Βουλής «διαβεβαίωσε» το σώμα ότι όσοι τον κατηγορούν θα μετατραπούν σε «κατηγορούμενους» κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Εντύπωση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι η Τσατάνη αναφέρθηκε μόνη της στο θέμα του αείμνηστου Γιάννη Αγγέλου, τον οποίο είχε αδικήσει βάναυσα, προσπαθώντας ουσιαστικά να τον κλείσει στην φυλακή για το ανύπαρκτο σκάνδαλο του από Βατοπεδίου, ενώ του επέβαλε και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η οποία ουσιαστικά ήταν απαγόρευση για να επισκέπτεται το ίδιο του το παιδί το οποίο τότε σπούδαζε στο εξωτερικό.

Μάταια η εισαγγελέας προσπαθούσε να δικαιολογήσει τις συγκεκριμένες τις ενέργειες, κρυπτόμενη πίσω από την απόφαση του συμβουλίου, το οποίο όμως έδωσε υποπολλαπλάσια εγγύηση στον αείμνηστο Αγγέλου, προκειμένου να μην προφυλακιστεί, από αυτή που είχε απαιτήσει η Τσατάνη και στην ουσία οδηγούσε το δεξί χέρι του Κώστα Καραμανλή στη φυλακή για κάτι που δεν είχε διαπράξει!

Πρόκειται για μία ιστορική αδικία η οποία κλόνισε ανεπανόρθωτα την ίδια την υγεία του Γιάννη Αγγέλου, ο οποίος έπειτα έχασε τη μάχη με το θάνατο…

Αλγεινή εντύπωση μάλιστα προκάλεσε η συμπεριφορά της δικαστού κ. Παγουτέλη, η οποία κατάγεται από την ίδια περιοχή με τον Χαράλαμπο Αθανασίου, του οποίου ο ρόλος είχε επίσης σχολιαστεί δυσμενώς στην υπόθεση Αγγέλου. Άλλη μία περίεργη σύμπτωση, διότι η κυρία Παγουτέλη παρά την κατακραυγή, προήχθη και βρέθηκε στην έδρα του ειδικού δικαστηρίου για να δικάσει τον Παπαγγελόπουλο. Η προνομιακή συμπεριφορά της Παγουτέλη στο πρόσωπο της Τσατάνη, καθιστά πλέον πολλές τις «περίεργες συμπτώσεις».

Κατά τα άλλα,  η μάρτυρας δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από την έδρα για ποιο λόγο δεχόταν πιέσεις, όπως λέει , από τον τότε Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να επιστρέψει τη δικογραφία στην Εισαγγελία εγκλημάτων διαφθοράς και για ποιον λόγο τον συνάντησε στο γραφείο του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Είχα την πεποίθηση ότι λειτουργούσα νομίμως, γιατί να την επιστρέψω;
Αν είχα συγκεκριμένη παραγγελία από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ή από τον επόπτη μου να την επιστρέψω μόνο τότε θα το έκανα.
Ο κ. Αναπληρωτής δεν είχε κατά το Σύνταγμα την επιτακτική αρμοδιότητα να μου ζητήσει να επιστρέψω τη δικογραφία. Όφειλε να μην παρέμβει.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αν δεν πηγαίνατε εσείς να τον συναντήσετε θα παρενέβαινε;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Είχε από πριν την άποψη ότι την κατείχα παράνομα. Την είχε εκφράσει δημοσίως σε δηλώσεις του και στην κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ήθελε να σας υποχρεώσει απλά και μόνο να την επιστρέψετε ή και την αποκατάσταση και μιας νομιμότητας, πιστεύοντας ότι έχει συμβεί κάτι μη νόμιμο;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Κατά την άποψή μου, ήθελε να με εξωθήσει να επιστρέψω τη δικογραφία για να πάει στο τμήμα εκείνο που θα προχωρούσε στην άσκηση ποινικής δίωξης.

Η κα Τσατάνη, υπό το σφυροκόπημα της έδρας, πλην φυσικά της κ. Παγουτέλη, αισθάνθηκε την ανάγκη να διευκρινίσει ότι δεν είναι «κατηγορούμενη»!

Ουδείς φυσικά θεωρεί ότι κυρία Τσατάνη παρευρίσκεται στο ειδικό δικαστήριο ως «κατηγορούμενη». Σε αντίθεση με την βάσανο της «θείας δίκης», όπου όλοι κρινόμαστε…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This