Άξιος! Ο 92χρονος Στέλιος Πρασσάς τερμάτισε για ακόμη μια χρονιά στον Αυθεντικό Μαραθώνιο!

Μπήκε τελευταίος στο Καλλιμάρμαρο και καταχειροκροτήθηκε

Must Read

Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν χθες το βράδυ, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, όπου τερμάτιζαν οι αθλητές που είχαν ξεκινήσει το πρωί από το Μαραθώνα για να τρέξουν την ιστορική διαδρομή του Αυθεντικού Μαραθωνίου!

Σύμφωνα με το ethnos.gr, περίπου 8 ώρες μετά την εκκίνηση, όταν πια στο Καλλιμάρμαρο είχε πέσει το σκοτάδι, μπήκε για να τερματίσει ο 92χρονος Στέλιος Πρασσάς,ο υπερήλικας δρομέας που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για την δύναμη της ψυχής και τους σώματός του.

Όπως είναι φυσικό, ο αθλητής ο οποίος σήμανε τη λήξη του Μαραθωνίου καθώς τερμάτισε τελευταίος καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο, τους εθελοντές και τους διοργανωτές.  Αξίζει να αναφερθεί πως αυτός ήταν ο 22ος μαραθώνιος που έτρεξε ο κ.Πρασσάς και είναι ο γηραιότερος δρομέας του συγκεκριμένου αγώνα.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ,Σοφία Σακοράφα τον περίμενε στην αψίδα τερματισμού για να τον καλοσωρίσει ως τον τελευταίο αθλητή του αγώνα και να του δώσει το μετάλλιο του, ένα στεφάνι και ένα μπουκέτο λουλούδια. «Σας ευχαριστώ όλους, σας αγαπώ όλους», έλεγε ο κ.Πρασσάς.

Παρόντες σε αυτή την σπουδαία στιγμή ήταν ο γιος το 92χρονου Θανάσης και τα δύο του εγγόνια, αλλά και ο αθλητής Κώστας Κεντέρης.  Όταν ολοκληρώθηκε η απονομή ο Στέλιος Πρασσάς έπεσε στην αγκαλιά του γιου τους και ξέσπασε σε κλάματα. «Μπράβο μπαμπά. Τα κατάφερες και εφέτος», του είπε ο γιος του, φανερά συγκινημένος και εκείνος.Όπως είπε στο ethnos.gr: «Είχα πολύ αγωνία εφέτος. Φοβήθηκα γιατί ο αγώνας είναι δύσκολος και τα χρόνια έχουν περάσει για τον μπαμπά αλλά τα κατάφερε. Είμαστε όλοι υπερήφανοι».

Από την πλευρά του ο κ. Πρασσάς ανέφερε:«Ήταν δύσκολος αγώνας εφέτος. Είχε πολύ ζέστη. Πήγα συντηρητικά. Δόξα τω Θεό. Τερμάτισα και εφέτος. Σας ευχαριστώ όλους. Να είμαστε καλά και του χρόνου πάλι να είμαστε όλοι μαζί. Ο Μαραθώνιος είναι τεράστια ιστορία. Τον γνωρίζουν σε όλο τον κόσμο και όλοι πρέπει να κάνουν έστω και μία φορά την προσπάθεια τους για να ζήσουν αυτή την εμπειρία».

Δείτε επίσης: Ο 91χρονος Στέλιος Πρασσάς είναι έτοιμος για ακόμη έναν μαραθώνιο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This