Μια από τις πιο μεγάλες κυβερνοεπιθέσεις δέχτηκαν τα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Βγήκε εκτός η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και τα εφημερεύοντα φαρμακεία δεν μπορούσαν να εκτελέσουν τις επείγουσες συνταγές!

Must Read

Για πάνω από 48 ώρες ήταν μπλοκαρισμένο το TAXISnet, καθώς τα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης δέχτηκαν το πρωί της περασμένης Παρασκευής μια από τις πιο μεγάλες κυβερνοεπιθέσεις.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές ήταν πρωτοφανή επίθεση τύπου DDoS, που προήλθε από την Ολλανδία και οι χάκερς επιχείρησαν να «ρίξουν» ή να διακόψουν τελείως τη λειτουργία περίπου 800 ιστοτόπων του Δημοσίου.

Ανάμεσα στα προβλήματα που προκλήθηκαν ήταν να βγει εκτός και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, με τους γιατρούς να συνταγογραφούν χειρόγραφα το Σαββατοκύριακο σε επείγοντα περιστατικά και τα εφημερεύοντα φαρμακεία να μην μπορούν να εκτελέσουν τις επείγουσες συνταγές!

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια μιας κυβερνοεπίθεσης, υπάρχει πιθανότητα οι εισβολείς να διεισδύσουν στη βάση δεδομένων των προσβαλλόμενων συστημάτων, αποκτώντας πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες.

Της επίθεσης επελήφθη η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας, με τους τεχνικούς να κάνουν αγώνα δρόμου ως το βράδυ της Κυριακής, για να ανατάξουν τους ιστοτόπους με τη βοήθεια των τεχνικών του ΟΤΕ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This