«Ασημίνα ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά» – Αναβίωσε η εν ψυχρώ δολοφονία 43χρονης από τον σύζυγό της στη Λάρισα

Η ζωή του ζευγαριού και η «ματωμένη» μέρα στη ταβέρνα στη Σωτιρίτσα

Must Read

Μνήμες από την εν ψυχρώ δολοφονία της 43χρονης Μαρίας Βλάχου από τον 54χρονο σύζυγό της, τον Αύγουστο του 2021, στην ταβέρνα του αδερφού της στη Σωτηρίτσα Λάρισας, αναβίωσαν προχθές στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου.

  • Από τη Νάντια Αλεξίου

Στο εδώλιο κάθισε ο Β.Α., που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ο οποίος επανέλαβε τη σοκαριστική φράση «τη σκότωσα γιατί ήταν άπιστη».

Το ζευγάρι είχε αποκτήσει τρία παιδιά και η οικογένεια διέμενε στο Περιστέρι Αττικής, ενώ τα καλοκαίρια η 43χρονη βοηθούσε στην οικογενειακή ταβέρνα – ουζερί που διατηρούσε ο αδερφός της στη Σωτηρίτσα. Στις 10.30 το πρωί της 3ης Αυγούστου του 2021 ο 54χρονος συζυγοκτόνος εισέβαλε στην κουζίνα της ταβέρνας και άρχισε να πυροβολεί με ένα περίστροφο που κατείχε παράνομα. Μάλιστα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λάρισας ανακάλυψαν στο κατασχεμένο κινητό του ηχητικό ντοκουμέντο με τους οκτώ πυροβολισμούς και τα ουρλιαχτά της 43χρονης!

«Ελάτε, σκότωσα τη γυναίκα μου. Τη σκότωσα γιατί ήταν άπιστη» φέρεται ότι είπε ο καθʼ ομολογίαν δολοφόνος, όταν του απάντησαν από το τηλεφωνικό κέντρο της Αμεσης Δράσης, σύμφωνα με όσα κατέθεσε ένας από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Αγιάς Λάρισας στους οποίους παραδόθηκε ο 54χρονος. Παράλληλα, ο μάρτυρας επισήμανε ότι ο δράστης «απαντούσε σε ό,τι τον ρωτούσαμε. Μιλούσε έντονα, αλλά λογικά» και πρόσθεσε ότι του έκανε εντύπωση το γεγονός πως «μέσα στο περιπολικό, στη διαδρομή για Λάρισα, κοιμόταν (σ.σ.: ενν. τον δράστη)».

Στην κατάθεσή του ο ένας από τους δύο γιους της Μαρίας Βλάχου ανέφερε ότι το θύμα ήταν καλή μητέρα και μετέφερε την εκτίμησή του ότι η 43χρονη διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση, λέγοντας ότι είχε δει σημείωμα από τον εραστή της. Ωστόσο, τόνισε ότι δεν δικαιολογείται η πράξη του πατέρα του, ο οποίος, όπως είπε, λάμβανε ψυχιατρική αγωγή και φάρμακα. Παράλληλα, μετέφερε μαρτυρίες παρισταμένων στη σκηνή του εγκλήματος, σύμφωνα με τις οποίες η μητέρα του έβρισε τον πατέρα του, για να δεχθεί την ερώτηση της εισαγγελέως της έδρας «και επειδή τον έβρισε τη σκότωσε;»! Η κόρη της 43χρονης από την πλευρά της κατέθεσε: «Εγώ κοιμόμουν στο σπίτι, που βρίσκεται 500 μέτρα μακριά. Ηρθε ο μικρός αδερφός μου και μου είπε “Ασημίνα, σήκω, ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά”. Ο μικρός αδερφός μου ήταν στην ταβέρνα απέξω. Είδα τη μητέρα μου στο πάτωμα, στον χώρο που πλέναμε τα ποτήρια. Ο πατέρας μου ήταν στην αυλή. Περπατούσε ήρεμα. Εμαθα ότι το περιστατικό το ηχογραφούσε!».

Οταν ο πρόεδρος τη ρώτησε για ποιον λόγο ο πατέρας της σκότωσε τη μητέρα της, απάντησε «από όσο ξέρω, γιατί του είπε “να πας να γ@@@@@@ς και εσύ και τα παιδιά σου”. Μάλλον τη σκότωσε γιατί πέσανε όλα μαζί τα προβλήματα»! Η ίδια ανέφερε ότι τα τελευταία πέντε με έξι χρόνια οι γονείς της «δεν κοιμόντουσαν μαζί» και πρόσθεσε πως δεν άκουσε ποτέ τον πατέρα της να κατηγορεί τη μητέρα της για απιστία. Ωστόσο, αποκάλυψε ότι η μητέρα της ήταν απόμακρη όσο εργαζόταν στην ταβέρνα και ότι δεν ήθελε επαφές με τον 54χρονο. «Ξέραμε από τον πατέρα μου ότι θα πάρουν διαζύγιο. Μας είχε πει πως ίσως υπήρχε κάτι άλλο στη ζωή της. Ο πατέρας είχε πέσει ψυχολογικά, έκλαιγε, έλεγε ότι δεν θέλει να τη χάσει»! Ανέφερε, τέλος, ότι η μητέρα της τής είχε αποκαλύψει περιστατικά βίας από τον πατέρα της, λέγοντάς της πως φοβόταν ότι ο 54χρονος θα έκανε κακό στην ίδια ή στα παιδιά της, αν εκείνη έφευγε από το σπίτι.

=

Περιγράφοντας τα τραγικά γεγονότα της μοιραίας ημέρας, η ηλικιωμένη μητέρα του θύματος είπε ότι μαγείρευε στην κουζίνα, όταν άκουσε τους πυροβολισμούς, και βρήκε την κόρη της αιμόφυρτη. «Αρχικά νόμιζα ότι έσκασε η φιάλη του υγραερίου» κατέθεσε, συμπληρώνοντας ότι ο γαμπρός της νόμιζε πως κόρη του είχε σχέση με έναν φίλο του γιου της, ο οποίος είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου ανέπτυξε τον ισχυρισμό ότι ο δράστης είχε απώλεια συνείδησης και αδιάγνωστη ψύχωση, εξαιτίας της οποίας είχε αρχίσει τις καταχρήσεις. Υποστήριξε, δε, πως ενδεικτικό της ψύχωσής του ήταν ότι ηχογραφούσε επί χρόνια τη σύζυγό του. «Εμένα μου είπε πως στο έγκλημα τον ώθησε η απαξίωση και η περιφρόνηση» επεσήμανε. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 25 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This