Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023

Άλυτο μυστήριο ο θάνατος πολύτεκνης μητέρας στην Πάτρα – Τρία χρόνια μετά οι Αρχές ξεκινούν και πάλι τις έρευνες

Οι απειλές στον σύζυγό της και οι αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Τρία ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από τον θάνατο μίας 51χρονης γυναίκας, από την Πάτρα και οι δικαστικές Αρχές της πόλης, έβγαλαν τον φάκελο από το ντουλάπι και πλέον ερευνούν την δολοφονία που είχε συνταράξει την χώρα.

Η 51χρονη Αναστασία Σιαρναφέρη – Κόλλια βρέθηκε να επιπλέει στην παραλία «Κρυφή» στα Ίσθμια, το πρωί της Παρασκευής 14 Ιουνίου 2019. Κάποιοι πρόβαλαν τότε την εύκολη εκδοχή, αυτή της αυτοχειρίας, χωρίς να ψάξουν βαθύτερα. Οι προθανάτιες κακώσεις που εντόπισε ο ιατροδικαστής και το ενδεχόμενο της δολοφονικής ενέργειας που άφησε ανοιχτό, ξεσήκωσαν την οικογένειά της, που υπέβαλε μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εναντίον αγνώστων. Ασκήθηκε ποινική δίωξη και η υπόθεση από τον Σεπτέμβρη του 2022, ερευνάται με ταχύτατους ρυθμούς. Τα κενά και οι παραλείψεις των Αρχών που εντοπίζει η δικαστική έρευνα, προκαλούν οργή.

Η μητέρα των τεσσάρων παιδιών χάθηκε από την Αγριλιά Αχαΐας, όπου έμενε με την οικογένειά της και ασχολείτο με κτηνοτροφικές εργασίες. Ήταν Πέμπτη 13 Ιουνίου, μία ημέρα πριν βρεθεί νεκρή στην περιοχή της Κορίνθου. Ο σύζυγός της διαπίστωσε τότε πως χρήματα από τους προσωπικούς λογαριασμούς τους, είχαν αφαιρεθεί από την ίδια, άγνωστο για ποιο λόγο. Μέχρι και την ημέρα που εξαφανίστηκε, έκανε ανάληψη χρημάτων. Κανείς δεν ξέρει πως έφτασε στην Κόρινθο και τι ακριβώς συνέβη εκεί.

Τα προσωπικά της πράγματα και οι απειλές

Η τσάντα της με τα χρήματά της και το κινητό της, δε βρέθηκε. Δυόμισι χρόνια μετά, το Νοέμβριο του 2021, η λιμενική αρχή των Ισθμίων παρέδωσε στο σύζυγο την ταυτότητα της και τις δύο τραπεζικές της κάρτες άθικτες και χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις. Παρά τις προσπάθειες της οικογένειας να πληροφορηθούν το που και πως βρέθηκαν, οι λιμενικοί δεν είχαν κάποια απάντηση να δώσουν.

Την ώρα που η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, ο σύζυγος της άτυχης Αναστασίας, βρήκε ένα χειρόγραφο απειλητικό σημείωμα. «Σταμάτα να με ψάχνεις, θα φας το κεφάλι σου». Η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη βρέθηκε πάλι στην περιοχή και μίλησε με τον σύζυγο του θύματος. «Βρήκα ένα σημείωμα στο μαντρί, ήταν απειλητικό για να σταματήσουμε τις έρευνες. Με απειλούν γιατί ψάχνω…» εξήγησε αρχικά, ενώ για την ημέρα που του άλλαξε για πάντα τη ζωή, ο κύριος Αποστόλης είπε:

«Ήταν ημέρα Πέμπτη, 07:00 η ώρα το πρωί, όταν έφυγε από το μαντρί. Ξεκίνησε με τα πόδια και στο δρόμο την πρόλαβε ένα κορίτσι από τη γειτονιά και την πήγε με το αυτοκίνητό της λίγο παρακάτω. Την άλλη ημέρα ήρθαν εδώ και μου είπαν ότι βρέθηκε νεκρή στα Ίσθμια».

Ο σύζυγος της αδικοχαμένης Αναστασίας Κόλλια, μιλώντας στον ρεπόρτερ του «Τούνελ» αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στο απειλητικό σημείωμα που του άφησαν έξω από το μαντρί του.

«Βρήκα καρφιτσωμένο πάνω στην πόρτα στο μαντρί ένα χειρόγραφο σημείωμα. Ήταν γραμμένο με στυλό και κεφαλαία γράμματα. Έγραφε: “Σταμάτα να με ψάχνεις, θα φας το κεφάλι σου”. Δεν μπόρεσα να αναγνωρίσω το γραφικό χαρακτήρα. Πήγα την επόμενη ημέρα στο δικηγόρο μου και στη συνέχεια στην Ασφάλεια στην Πάτρα. Εκείνοι το έστειλαν για αποτυπώματα στα εργαστήρια στην Αθήνα. Δεν είπα τίποτα στα παιδιά μου, μη φοβηθούν κι εκείνα και δε μου επιτρέψουν να μείνω εδώ στο μαντρί μόνος μου. Εδώ είναι η δουλειά μου, δεν μπορώ να φύγω», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Δεν περνάει εύκολα κάποιος από εδώ για να είδε κάτι περίεργο. Δεν ξέρω αν αυτός που το άφησε είναι από το χωριό ή από την Πάτρα. Λογικά ενοχλήθηκε κάποιος που συνεχίζουμε την έρευνα και ίσως να είμαστε κοντά στην αλήθεια. Με πήραν αρκετούς μήνες μετά από την αστυνομία και μου είπαν πως δε βρέθηκαν αποτυπώματα πάνω στο σημείωμα. Μου κάνει εντύπωση γιατί δε βρέθηκαν έστω τα δικά μου… Κάτι πολύ δυσάρεστο έχει συμβεί που πρέπει να μάθουμε. Η σύζυγός μου μπορεί να είχε μπλέξει, κάποιος να την εκβίαζε. Για να μη μου το πει, πρέπει να είναι κάτι κακό. Έπρεπε να μιλήσει τουλάχιστον στα παιδιά μας, ήταν μεγάλα τότε».

Ο ίδιος με δάκρυα στα μάτια, ζητά δικαιοσύνη, να βρεθεί η αλήθεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

«Τα κενά και οι παραλήψεις της πρώτης έρευνας…»

Ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης μητέρας από την Πάτρα, Θανάσης Διαμαντόπουλος, μιλώντας στην κάμερα του «Τούνελ» για τις δικαστικές εξελίξεις, είπε:

«Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατ’ αγνώστων για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Στην αρχή υπήρχε η υποψία για αυτοκτονία και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η όλη διαδικασία και να χαθεί πολύτιμος χρόνος για την αναζήτηση και ανεύρεση στοιχείων, που θα μπορούσαν να φωτίσουν την υπόθεση. Πριν την εξαφάνιση είχαν αναληφθεί τμηματικά γύρω στις 20.000 – 25.000 ευρώ, δίχως η οικογένεια να γνωρίζει το παραμικρό. Έχει ζητηθεί η άρση του τραπεζικού απορρήτου για να δούμε εάν κατατέθηκαν τα χρήματα σε κάποιο λογαριασμό τρίτου».

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος, διαπιστώθηκε κάτι περίεργο. Βρέθηκαν κάποια προσωπικά αντικείμενα της γυναίκας και δεν γνωρίζουν ούτε το πότε, ούτε από ποιον. «Έκθεση αυτοψίας δεν υπάρχει, όπως και πολλά άλλα έγγραφα. Γι’ αυτό το λόγο, ζητάμε να προσκομιστεί από τον Λιμενικό Σταθμό Ισθμίων οποιοδήποτε έγγραφο. Στην ουσία η ανάκριση ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη του 2022», ανέφερε ο κύριος Διαμαντόπουλος, ενώ για το απειλητικό σημείωμα, τόνισε:

«Το δώσαμε στα εγκληματολογικά εργαστήρια στην Αθήνα για εξέταση και δεν βρέθηκαν αποτυπώματα. Το έγγραφο με το οποίο γνωστοποιείται η μη ανεύρεση οποιουδήποτε αποτυπώματος πάνω σε αυτό, που είναι; Δεν το έχουμε λάβει».

«Τα ευρήματα δείχνουν βίαιη εγκληματική ενέργεια…»

Ο κύριος Διαμαντόπουλος μίλησε και για τα ευρήματα που δείχνουν την εγκληματική ενέργεια.

«Από τη στιγμή που έλαβα γνώση του πιστοποιητικού θανάτου, το οποίο ανέφερε την ύπαρξη προθανάτιων πολλαπλών τραυμάτων, παρόλο που βρέθηκε στο νερό, όπως αντιλαμβάνεστε δεν ήταν δυνατό να μείνουμε στην άποψη της αυτοκτονίας. Υπάρχουν κάποια επιπλέον στοιχεία, τα οποία συνηγορούν και τρόπον τινά, αποτελούν και επαρκέστατες ενδείξεις ότι ο θάνατος επήλθε από βίαιη εγκληματική ενέργεια. Έχουμε μία ανθρωποκτονία από πρόθεση», υπογράμμισε, ενώ πρόσθεσε:

«Από τον δρόμο μέχρι την παραλία όπου βρέθηκε, δεν παρεμβάλλονται βράχια. Εάν είχε πέσει από το σημείο εκείνο, δηλαδή της κρυφής παραλίας, δε θα είχε φτάσει ποτέ μέχρι την παραλία γιατί τα δένδρα της πυκνόφυτης περιοχής θα είχαν συγκρατήσει το σώμα της. Είναι αδύνατο λοιπόν εάν έπεσε από εκεί που λένε, να έχουμε αυτά τα ευρήματα».

Ο ναύαρχος ε.α. του Λ.Σ. Νίκος Σπανός, που βρέθηκε στο στούντιο της εκπομπής, απέκλεισε την εκδοχή της αυτοκτονίας. Τόνισε πως εάν η γυναίκα έπεφτε από τη γέφυρα του Ισθμού που κάποιοι είπαν, η εικόνα του πτώματός της θα ήταν εντελώς διαφορετική.

«Έβγαλε χρήματα κρυφά, σαν να την εκβίαζαν…»

Απάντηση στο μεγάλο ερώτημα για το που πήγαν τα χρήματα, τα οποία η άτυχη Αναστασία έκανε ανάληψη σε διάστημα τριών ετών, προσπαθεί να δώσει ο τραγικός σύζυγος.

Μην μπορώντας να κρύψει τη συγκίνηση και τον πόνο του, λύγισε μπροστά στην κάμερα, λέγοντας:

«Πιθανόν να είναι κάποιος που την πίεζε και ενδεχομένως την εκβίαζε. Δεν μου έχει δώσει κανένας μία απάντηση για το τι έχει συμβεί. Όλα εμείς τα τραβάμε. Μόνο εσείς ήρθατε και σας ευχαριστώ. Όσο κι αν θέλω να σταθώ δυνατός, δε γίνεται… Αν μπορείτε, βοηθήστε μας».

Τι έλεγαν τότε μάρτυρες στο «Τούνελ»…

Στην πρώτη έρευνα του «Τούνελ» μίλησε ο ψαράς, που εντόπισε νεκρή την άτυχη μητέρα. Αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, είναι πως αν και σημαντικός μάρτυρας, δεν κλήθηκε ποτέ από την αρμόδια Αρχή για να καταθέσει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναταραχές στο κέντρο της Αθήνας, κατά την «παράλληλη» αντιφασιστική πορεία κόντρα στη συγκέντρωση της...

Υποστηρικτές της εγκληματικής οργάνωσης κινήθηκαν απειλητικά προς τις συγκεντρώσεις των μελών αντιφασιστικών οργανώσεων, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια

Καλαμάτα: Στη φυλακή ο 38χρονος Αλβανός που εκτέλεσε τον «Αμερικάνο» – Τι δήλωσε ο...

Προφυλακιστέος για τη δολοφονία του 47χρονου Ελληνοαμερικανού το πρωί της Παρασκευής 20/1, στο κέντρο...

Θεσσαλονίκη: Υβρίδια λύκων κατασπαράζουν κυνηγόσκυλα και επιτίθενται σε ανθρώπους

Η «πολιορκία» των λύκων σε χωριά ή και πόλεις είναι όλο και συχνότερο φαινόμενο,...

Απίστευτο! 72χρονος καλείται να πληρώσει πρόστιμο 249.300 ευρώ, επειδή εγκατέλειψε νεογέννητα κουτάβια

Αδιανόητο πρόστιμο επιβλήθηκε σε έναν 72χρονο άνδρα στην Αμαλιάδα, επειδή έκανε το λάθος να...

Για 15 χρόνια η κυρία Μαρία κάθε μέρα έχει για δεύτερο σπίτι της τον...

Είναι ο «φύλακας άγγελος» του τάφου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών....

Κως: Παλαιστίνιοι μετανάστες πανηγύρισαν την… πολύνεκρη επίθεση σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ!

Ο κακός χαμός επικράτησε χθες το βράδυ στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Κω, με...

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο «Μάξιμος Σαράφης» – Ελεύθεροι υπό όρους οι συγκατηγορούμενοί του

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά τη σημερινή απολογία του ο «Μάξιμος Σαράφης», φερόμενος ως προστατευόμενος μάρτυρας...

Βέροια: Γυναίκα βρέθηκε με μαχαίρι καρφωμένο στο λαιμό της!

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο Βέροιας μεταφέρθηκε το βράδυ της Παρασκευής μια γυναίκα, περίπου 60 ετών,...

Ελεύθερος με αναστολή και έτοιμος για… συναυλία ο τράπερ που συνελήφθη με όπλο

Έτοιμος να δώσει τη συναυλία που ήταν προγραμματισμένη για χθες είναι ο τράπερ που...

Άλκης Καμπανός: Συγκίνηση στο μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του

Παρουσία της οικογένειάς του Άλκη Καμπανού αλλά και φίλων και συγγενών, τελέστηκε σήμερα σε...

Άρειος Πάγος: Περίεργες καταστάσεις στην σκιά των Funds

Με διαδικασίες εξπρές καθορίστηκε η διάσκεψη για την πολυαναμενόμενη απόφαση της ολομέλειας του Αρείου...

Εθνικά επικίνδυνη η στάση της Σακελλαροπούλου

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να είναι ανύπαρκτη στις θεσμικές της ευθύνες, λαμβάνει όμως...

Φρίκη στον Κορυδαλλό: Ασυνείδητος κακοποιεί και βασανίζει αδέσποτα ζώα

Ασυνείδητος κακοποιεί και βασανίζει αδέσποτα ζώα στον Κορυδαλλό, όπως καταγγέλλουν φιλοζωικά σωματεία της περιοχής....

Κρήτη: 13χρονη κατήγγειλε τον πατριό της για ξυλοδαρμό

Ακόμη ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας συγκλονίζει την Κρήτη, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό ανήλικης από...

Απολογείται σήμερα ο «Μάξιμος Σαράφης» – Τι ισχυρίζεται ο ίδιος

Απολογείται σήμερα ο προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis, «Μάξιμος Σαράφης», που κατηγορείται για εξαπάτηση...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ψυχρολουσία στα ΑΤΜ για τους συνταξιούχους!

Σχεδόν 1.000.000 δεν είδαν αυξήσεις λόγω ατολμίας της κυβέρνησης να καταργήσει την προσωπική διαφορά που είχε θεσπιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ

Αγνώριστος o Βασίλης Καρράς μετά την περιπέτεια της υγείας του

Αγνώριστος ο Βασίλης Καρράς στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση...

Η κατάρρευση μιας (Προέδρου της) Δημοκρατίας

Εδώ και χρόνια, οι δημοσκοπικές εταιρείες αποφεύγουν τεχνηέντως να...

Πριβέ «αποχαιρετισμός» στην τέως βασιλική οικογένεια!

Τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας, με πρώτη τη...

Mαρί Κωνσταντάτου: Δημόσια εμφάνιση με τον σύντροφό της και την κόρη του

Η Μαρί Κωνσταντάτου έκανε μια δημόσια εμφάνιση μαζί με...

Πένυ Παπουτσή: Δείτε την επίσης ηθοποιό σύζυγο του Τάσου Χαλκιά

Ο ηθοποιός Τάσος Χαλκιάς έχει υποδυθεί μερικούς από τους...

«Τέρατα» βίασαν φοιτήτρια! Την άφησαν στον δρόμο και τη σκότωσε διερχόμενο Ι.Χ.

Χειροπέδες σε τέσσερις νεαρούς πέρασε η αστυνομία της Λουιζιάνα...

Στα Τίρανα ο Κωνσταντίνος Αργυρός: «Οι άνθρωποι εδώ στην Αλβανία είναι υπέροχοι»

Συναυλία στην Αλβανία έδωσε ο γνωστός τραγουδιστής Κωνσταντίνος Αργυρός...
spot_img

NEWSROOM