Κιβωτός του Κόσμου: Υψηλόβαθμο στέλεχος και τρεις εργαζόμενοι υπό έρευνα για ασέλγεια και ξυλοδαρμούς

Πώς σχετίζονται τα τέσσερα «πρόσωπα ενδιαφέροντος» - Σεξουαλική κακοποίηση, ξυλοδαρμοί και κακοποιητικές συμπεριφορές στο «μικροσκόπιο»

Must Read

Τρεις υποθέσεις ασέλγειας και τέσσερις καταγγελίες ξυλοδαρμού εξετάζει η Εισαγγελία Ανηλίκων, αναφορικά με τα όσα σοκαριστικά έχουν αποκαλυφθεί για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών σε πέντε δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο «στόχαστρο» των Αρχών έχουν μπει μέχρι στιγμής συνολικά τέσσερα άτομα, τρεις εργαζόμενοι και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της ΜΚΟ, με τις έρευνες να συνεχίζονται για τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης και ξυλοδαρμού παιδιών

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, σε βάρος του υψηλόβαθμου στελέχους υπάρχουν δύο καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση νεαρών. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ταξίδευε σε όλες τις δομές της Κιβωτού στην Ελλάδα και «στο μικροσκόπιο» θα μπουν οι επισκέψεις του σε τουλάχιστον δύο δομές εκτός Αθηνών.




Για τους τρεις εργαζόμενους, η ΕΡΤ μετέδωσε πως είναι άτομα που φέρονται να ανήκουν στο στενό περιβάλλον του υψηλόβαθμου στελέχους και χαρακτηριστικά σχολιάστηκε πως το στέλεχος τους είχε «σαν οικογένειά του».

Μάλιστα και οι τρεις υπήρξαν φιλοξενούμενοι στην Κιβωτό ως παιδιά και χρόνια αργότερα αποφασίστηκε να παραμείνουν στις δομές ως εργαζόμενοι.

Τα ύποπτα ταξίδια

Υπό διερεύνηση θα τεθούν και ταξίδια που φέρονται να έκαναν παιδιά από δομή σε δομή, κατ’ εντολή του υψηλόβαθμου στελέχους της ΜΚΟ, καθώς υπάρχουν καταγγελίες για «παράξενες» μετακινήσεις παιδιών και θα ερευνηθεί εάν είχαν σχέση με κακοποιητικές συμπεριφορές και αν υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψής τους.

Οι καταγγελίες τρομακτικών περιστατικών σε διάφορες περιοχές έχουν γίνει από διαφορετικά άτομα, με τις Αρχές να εστιάζουν  τις δομές της Κιβωτού του Κόσμου σε Βόλο, Χίο, Ιωάννινα, Αθήνα και Καλαμάτα.




«Μπαίνανε στα δωμάτια το βράδυ, τους φίμωσαν και τους χτύπαγαν πάρα πολύ»

Η ΕΡΤ έφερε στο φως μια μαρτυρία από ένα παιδί (18 ετών σήμερα) που έζησε στις δομές του ιδρύματος στα Βόλο και στα Ιωάννινα και το οποίο περιγράφει πως με αφορμή μία κλοπή που είχε καταγγείλει εργαζόμενος της δομής, οι ύποπτοι φέρεται να έζησαν ένα μαρτύριο.

Μάλιστα, το στέλεχος που εμπλέκεται στην υπόθεση των ξυλοδαρμών του Βόλου, είναι ο ίδιος άνθρωπος που όταν ήταν 13 ετών χειροδίκησε εις βάρος του.

Σύμφωνα με την περιγραφή του νεαρού στην ΕΡΤ, «μετά από μία κλοπή, ένα κλιμάκιο μαζί με το άτομο που ήταν και στα Γιάννενα πήγαν στο Βόλο και έκαναν προανάκριση για να δουν ποιος έκλεψε τα χρήματα. Εκεί κακοποίησαν και χτυπούσαν τρεις υπόπτους που θεωρούσαν ότι μπορεί να έκλεψαν τα χρήματα. Μπαίνανε στα δωμάτια το βράδυ, τους φίμωσαν και τους χτύπαγαν πάρα πολύ. Την επόμενη μέρα βλέπαμε τα παιδιά να είναι χτυπημένα με μαυρισμένα μάτια και να φέρουν σημάδια χτυπημάτων και λέγαμε τι συνέβη και μας λέγανε ότι βλέπανε εφιάλτες και τραυματίστηκαν μόνα τους».

Έχει κληθεί επίσης και ένας 15χρονος από τη δομή της Πωγωνιανής να δώσει κατάθεση στην Εισαγγελία. Το παιδί ήταν κι αυτό στη δομή του Βόλου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στη φωτογραφία αυτή (Αύγουστος 2020) απεικονίζεται ο πατέρας Αντώνιος σε εξόρμηση της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα – Μαζί του είναι δύο από τα παιδιά που έχουν κάνει τις καταγγελίες

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This