Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυτές οι χρεώσεις περιμένουν τους καταναλωτές τον Δεκέμβρη

Τι ανακοίνωσαν οι πάροχοι και πως διαμορφώνονται οι τιμές

Must Read

Νέες χρεώσεις για τα τιμολόγια στο ρεύμα που θα αφορούν στον μήνα τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε η ΔΕΗ, ενώ το ίδιο έκαναν και οι υπόλοιποι πάροχοι ρεύματος.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται το υπουργείο Ενέργειας να προχωρήσει στην ανακοίνωση των επιδοτήσεων οι οποίες και αυτές θα είναι ελαφρά χαμηλότερες, χωρίς ωστόσο να αλλάζουν σε κάτι τις τελικές χρεώσεις στο ρεύμα που θα κληθούν να πληρώσουν οι καταναλωτές. Έτσι η τιμή της KWh εκτιμάται ότι θα παραμείνει στα επίπεδα των 15,9 λεπτών, για χρεώσεις έως και 500 KWh τον μήνα. Αυτό σημαίνει ότι περιορίζεται ακόμη περισσότερο να υπάρξει «αιμορραγία» από τον κρατικό κορβανά, αφού σχεδόν το σύνολο της επιδότησης θα προέλθει από τα χρήματα του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης. Η χονδρική τιμή του ρεύματος τις τελευταίες ημέρες κινείται οριακά μεν πάνω από τα 200 ευρώ η MWh αλλά σαφώς χαμηλότερα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Η σημερινή τιμή είναι στα 225 ευρώ. Σε ανάλογα επίπεδα βρίσκονται οι χονδρικές τιμές και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Για τον Δεκέμβριο, η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι οι πρώτες 500 κιλοβατώρες θα χρεώνονται προς 0,38 ευρώ από 0,397 ευρώ τον Νοέμβριο. Άρα μιλάμε για μείωση της τάξεως του 4,3%. Για μεγαλύτερες καταναλώσεις, η χρέωση πέφτει από τα 0,409 ευρώ στα 0,392 ευρώ. Για τις νυχτερινές ώρες, το τιμολόγιο υποχωρεί από τα 0,356 ευρώ στα 0,339 ευρώ. Άλλοι πάροχοι, ανακοίνωσαν χαμηλότερες τιμές με την Elpedison να κατεβάζει την τιμή στα 35 λεπτά ή στα 32,27 λεπτά με την έκπτωση συνέπειας, τον Ήρωνα να προσφέρει χρέωση 30,4 λεπτά με την έκπτωση συνέπειας 20% (αρχική τιμή στα 38 λεπτά) και την Protergia να ανακοινώνει τιμή 36,8 λεπτά. Οι επιδοτήσεις αναμένεται να μειωθούν κατά 2 λεπτά από τα 0,238 στα 0,218 ευρώ για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες και στα 0,168 από 0,188 ευρώ για τις επόμενες 500. Για τις ακόμη μεγαλύτερες καταναλώσεις, θα έχουμε επιδότηση 0,078 ευρώ ανά κιλοβατώρα από 0,098 ευρώ που ήταν για τον μήνα Νοέμβριο.

 






Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This