Τετάρτη 23/6/2021

Θεσσαλονίκη: Εισέβαλαν στο τουρκικό προξενείο! – 12 προσαγωγές (video)

Εισβολή στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης έκανε ομάδα ατόμων, διαμαρτυρόμενη για τη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.

Σύμφωνα με το grtimes, τα δώδεκα άτομα αυτά μπήκαν παριστάνοντας τους επισκέπτες. Στη συνέχεια, ωστόσο, άνοιξαν πανό και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ των των Κούρδων και κατά της Τουρκίας, θέτοντας σε κινητοποίηση τις αρχές.

Οι αρχές προχώρησαν σε δώδεκα προσαγωγές.

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για τη σημερινή παράνομη είσοδο μελών συλλογικότητας του αντιεξουσιαστικού χώρου στον προαύλιο χώρο του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη (17.10.2019)

Στο μεταξύ το Υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε με ανακοίνωσή του αυτή την ενέργεια.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την παράνομη είσοδο μελών συλλογικότητας του αντιεξουσιαστικού χώρου στον προαύλιο χώρο του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, όπου ευρίσκεται και η Οικία Ατατούρκ.

Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη πράξη.

Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές, οι οποίες κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή, έχουν ήδη πραγματοποιήσει προσαγωγές υπόπτων ενώ  προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση των περιστατικών και τη παραπομπή των υπευθύνων ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ