Κακοποιήσεις παντού: Υπάλληλοι χτυπούσαν τα παιδιά και απειλούσαν τους γονείς να μην μιλήσουν!

Σκάνδαλο σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών της Αττικής – Περιγραφές σοκ - Εκφόβιζαν γονείς ότι θα τους πάρουν τα παιδιά

Must Read

Οι καταγγελίες κακοποίησης παιδιών σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών ολοένα και πληθαίνουν, με τα όσα έρχονται στο φως να προκαλούν θλίψη και αποτροπιασμό, στη σκιά και των σοκαριστικών αποκαλύψεων για τα όσα συνέβαιναν στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, οι ξυλοδαρμοί, οι απειλές και η βίαιη συμπεριφορά ήταν «ρουτίνα», ενώ συγκλονιστικά είναι τα όσα λέει μια μητέρα για το 15χρονο ΑμεΑ παιδί της, το οποίο πήγαινε στο Κέντρο επί δύο χρόνια:

«Ερχότανε το παιδί και έλεγε μαμά ο Γιάννης μου σφίγγει τα χέρια με πονάει, δέρνει παιδιά. Με έδειρε ο Γιάννης γιατί δεν καθόμουνα μου λέει καλά. Πάλι με πόνεσε ο Γιάννης».

Η μητέρα του 15χρονου παιδιού, αλλά και η Ρουμπίνη Βρυώνη, προ δύο ετών είχαν κάνει αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη, όταν διαπίστωσαν πως μετά από κατασκηνωτικό πρόγραμμα που διοργάνωνε το Κέντρο, τα παιδιά τους επέστρεψαν «αλλαγμένα».

«Είδα το παιδί φανερά αδυνατισμένο, με ένα χαμένο βλέμμα. Πήγα στη ΓΑΔΑ και είπα όλα αυτά που είχα στείλει και στον Συνήγορο του Πολίτη», είπε στον ΑΝΤ1 η κ.Βρυώνη.




Εκφοβισμός γονέων ότι θα τους πάρουν τα παιδιά

Το Υποστηρικτικό και Κοινωνικό Δίκτυο 4amea, το οποίο έχει ιδρύσει η Νένα Χρονοπούλου μαζί με τον σύζυγό της Τάσο Μητρόπουλο, λαμβάνει καταγγελίες που αναφέρουν κακοποιητικές συμπεριφορές, αλλά και απειλές κατά των γονέων, για να μη μιλήσουν για τα όσα τους λένε τα παιδιά τους!

«Να ξέρετε σας έγιναν καταγγελίες στην υπηρεσία προστασίας του παιδιού για κακοποίηση από το σπίτι, κυρίως από τον πατέρα. Φροντίστε να έχετε έναν καλό δικηγόρο για να μη σας πάρουν το παιδί», ήταν μερικές από τις απειλές που δέχονταν οι γονείς από το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών!

Η Νένα Χρονοπούλου περιγράφει σχετικά για το πώς εκφόβιζαν γονείς και παππούδες για να μη μιλούν:

«Μια γιαγιά που της είχε έρθει το εγγονάκι της με μια δαγκωνιά στο μάγουλο, της είπαν ‘μην τολμήσεις να πεις ότι έγινε εδώ αυτό γιατί θα υπογράψουμε ότι μας ήρθε έτσι το παιδί από το σπίτι και θα σου κάνουμε εισαγγελική παραγγελία να σου πάρουμε το παιδί»!

Σύμφωνα πάντως με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Κέντρου Ειδικών Θεραπειών, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία καταδικαστική απόφαση, αλλά ούτε και καμία ποινική δίωξη σε βάρος των εκπροσώπων του Κέντρου.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This