Κιβωτός του Κόσμου: Πρώην στέλεχος άδειασε τραπεζική θυρίδα – Μητρ. Μεσσηνίας: «Ο πατέρας Αντώνιος εκμεταλλεύτηκε την θέση του»

Must Read

Στον απόηχο των ραγδαίων αποκαλύψεων για τα ιλιγγιώδη ποσά που διαχειρίστηκε η Κιβωτός του Κόσμου (27.7 εκατομμύρια ευρώ μόνο από δωρεές το χρονικό διάστημα 2017-2021!) αλλά και για τις ύποπτες οικονομικές συναλλαγές που διερευνώνται μια νέα πληροφορία που αφορά χρήματα έρχεται στο φως της δημοσιότητας προκαλώντας προβληματισμό και ερωτηματικά.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα»,  πρώην στέλεχος της οργάνωσης επισκέφτηκε το μεσημέρι της Τρίτης υποκατάστημα γνωστής τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας και σήκωσε από μια θυρίδα χρήματα, ίσως και άλλα αντικείμενα, που υπήρχαν μέσα σε αυτή, αδειάζοντας την!Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στην τράπεζα φαίνεται να υπάρχει λογαριασμός της Κιβωτού του Κόσμου ύψους 2.000.000 ευρώ! Για το άδειασμα της θυρίδας φέρεται να έχουν ενημερωθεί και οι ελεγκτές της Επιτροπής για το Ξέπλυμα Χρήματος που ήδη ερευνούν τις ύποπτες δραστηριότητες της Κιβωτού του Κόσμου.

Δείτε επίσης: Ίλιγγος με τα εκατομμύρια που μπήκαν στην Κιβωτό του Κόσμου – Με Πόρσε κυκλοφορούσε ο πατέρας Αντώνιος 

Τέλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπήρχε πιθανότητα τα συγκεκριμένα χρήματα και αντικείμενα της θυρίδας να μετακινούνταν σε νέα τράπεζα με την οποία υπήρξε επικοινωνία για το συγκεκριμένο ζήτημα. Τελικά, όμως, αυτό το «βήμα» της μεταφοράς δεν πραγματοποιήθηκε για άγνωστους λόγους.

Δείτε επίσης: «Εμφανίστηκε» ο πατέρας Αντώνιος: «Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανένα παιδί, γιατί τα λένε αυτά;»



Εξοργισμένος ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας

Πυρ και μανία κατά του πατέρα Αντωνίου της Κιβωτού του Κόσμου εμφανίστηκε σε πρωινή εκπομπή ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος.

Όπως ανέφερε σχολιάζοντας την σκληρή ανακοίνωση του αρχιεπισκόπου για την υπόθεση «δυστυχώς ο συγκεκριμένος κληρικός υπό την επίφαση του ράσου προσπάθησε και εκμεταλλεύτηκε την θέση του αυτή, τελικά αν αποδειχθεί, προς ίδιον όφελος».

Σχετικά με τις εξελίξεις και όσα έχουν έρθει στο φως για τις κακοποιήσεις παιδιών ανέφερε «αν όλα αυτά αληθεύουν και επιβεβαιωθούν από το ανακριτικό έργο, νομίζω βρισκόμαστε μπροστά σε μια απάνθρωπη συμπεριφορά, αντιθεσμική, μπροστά σε μια εκμετάλλευση πονεμένων, αθώων παιδιών».

Ο Σεβασιώτατος θυμήθηκε και την απαράδεκτη συμπεριφορά του πατέρα όταν είχε έρθει στην Καλαμάτα για δύο εβδομάδες καθώς δεν θέλησε να τον επισκεφτεί από μόνος του.

«Επισκεπτόταν διάφορους παράγοντες, το μάθαινα περιφερειακά, εμένα δεν ήρθε να με δει. Ούτε να πάρει τυπικά την ευλογία και την άδεια. Δεν ήθελε καμία ανάμιξη της εκκλησίας σε αυτό που κάνει. Αν είχε ενταχθεί από τότε που τον κάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος, θα είχαμε προλάβει πολλά πράγματα».

Ο ίδιος τον κάλεσε στο γραφείο του, τελικά.  «Του εξήγησα ότι αυτή δεν είναι συμπεριφορά ορθοδόξου κληρικού. Δεν μπορείς να σουλατσάρεις δύο εβδομάδες στην πόλη και να μην επισκέπτεσαι τον τοπικό Μητροπολίτη».

Τέλος, σχετικά με τις οικονομικές δωρέες και τον τρόπο διαχείρισης είπε «ήταν προσωπικός και ατομικός και δεν ελεγχόταν από κανέναν. Ποιος ελέγχει τα χρήματα και την περιουσία που αποκτήθηκε;».

 




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This