ΠΟΕΔΗΝ για ανεμβολίαστους υγειονομικούς: «Το ΣτΕ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων»

«Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να προωθήσει διάταξη για εφαρμογή της εν λόγω απόφασης», τονίζει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας

Must Read

Με τη σημερινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να ανοίγει, ουσιαστικά, το δρόμο για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στα νοσοκομεία, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία χαιρετίζει, φυσικά, την απόφαση του ΣτΕ, κάνοντας λόγο για «δικαίωση».

Ειδικότερα, στην εν λόγω ανακοίνωση, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος σχολιάζει πως το Συμβούλιο «στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων». «Δικαίωση της ΠΕΟΔΗΝ από το Συμβούλιο Επικρατείας, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας από το ΣτΕ και τα δημοσιεύματα», γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.

«Το Γ’ τμήμα με 7μελη σύνθεση του Συμβουλίου έκρινε ότι η παράταση του μέτρου της αναστολής εργασίας μετά την 14/4/2022 είναι αντισυνταγματική και αντιβαίνει στην αρχή της αναλογικότητας. Κατόπιν τούτων, οι συνάδελφοι πρέπει να επιστρέψουν άμεσα πίσω στην εργασία τους με καταβολή τουλάχιστον του 50% του μισθού τους από 14/4/2022. Πλήρης δικαίωση της ΠΟΕΔΗΝ, με τη μετριοπαθή στάση της υπέρ του εμβολιασμού και κατά της συνέχισης των αναστολών εργασίας που δεν είχαν κανένα υγειονομικό όφελος μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων», προσθέτει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και καταλήγει σημειώνοντας ότι «το ΣτΕ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να προωθήσει διάταξη για εφαρμογή της εν λόγω απόφασης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Μαρία Αντωνά δείχνει τα πόδια της και πόσο σακατεύτηκε όσο ήταν μέσα στο Survivor

H δημοσιογράφος και σύντροφος του Άρη Σοϊλέδη, Μαρία Αντωνά, βγήκε από το Survivor πριν από περίπου 10 ημέρες αφού έμεινε...

More Articles Like This